Orban pregătește contraonfensiva pentru PSD. Anunțul premierului

Orban pregătește contraonfensiva pentru PSD. Anunțul premierului

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că liberalii au luat decizia de a declanşa conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea moţiunii de cenzură de către PSD.

„Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea acestei moţiuni de cenzură", a afirmat premierul Orban, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că sesizarea la Curtea Constituțională a României ar urma să fie depusă joi sau vineri.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură a PSD este una "manipulatorie" şi reprezintă "o colecţie de minciuni".

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu o asemenea colecţie de minciuni, de date falsificate, o asemenea moţiune manipulatorie nu am văzut văzut niciodată în istoria moţiunilor de cenzură în ultimii 30 de ani", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Ludovic Orban a vorbit, luni, despre moțiunea de cenzură pe care Partidul Social Democrat a anunțat că o va depune împotriva Guvernului. Potrivit premierului, acest act al PSD este unul iresponsabil și complet lipsit de logică.

„Socoteala de acasă nu se potrivește cu socoteala din teren. După părerea mea această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD.

Să depui moțiune de cenzură și să încerci să dai jos un Guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine și profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza pandemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un Guvern care, confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României.

Gândiți-vă că Guvernul pe care îl conduc trebuie să implementeze toate măsurile de relansare economică și investiții. Guvernul pe care îl conduc pregătește toate documentele pentru absorbția celor 80 de milioane de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021. Și aici este vorba despre documente extrem de importante”, a declarat Ludovic Orban.