Măști obligatorii și separatoare între elevi. Așa se va face școală pe timpul pandemiei!

Măști obligatorii și separatoare între elevi. Așa se va face școală pe timpul pandemiei!

Copiii vor fi primiți la școală doar în baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de părinți, din care să rezulte starea lor de sănătate.

Dacă în vremurile normale copii aveau nevoie de o hârtie semnată de părinți ca să-și justifice absențele de la ore, în timpul pandemiei situația se schimbă. Elevii nu vor mai fi primiți la școală decât în baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de părinți, din care să reiasă că nu au probleme de sănătate.

Documentul va fi solicitat conform unui proiect de ordin de ministru prin care vor fi instituite măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19. Actul normativ a fost publicat deja pe site-ul Ministerului Sănătății.

Potrivit acestui proiect, direcțiile de sănătate publică din fiecare județ vor trebui să informeze, până la data de 7 septembrie, inspectoratele școlare și comitetele pentru situații de urgență cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Ne puteți urmări și pe Google News

În funcție de informațiile primite de la specialiștii epidemiologi, vor fi adoptate și măsurile de protecție sanitară ce vor fi instituite pentru odată cu începerea școlii. Acestea vor ajunge în fiecare școală până la 10 septembrie pentru a fi timpul necesar implementării lor.

Astfel, la apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiași școli, vor fi suspendate cursurile pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz. În sălile de clasă va fi asigurată distanțarea fizică de un metro între elevi, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, băncile școlare vor fi dotate cu separatoare din plexiglas.

Elevii, personalul didactic si nedidactic vor purta mască de protecție sanitară în școli, atât în timpul cursurilor cât și în restul timpului, mai ales în recreații. Singurii exceptați de la purtarea măștii vor fi preșcolarii.

De asemenea, înainte să-și trimită copiii la școală, părinții vor trebui să le măsoare temperatura corpului și să le aprecieze starea de sănătate. În acest context proiectul de act normativprevede că elevii vor fi primiți la cursuri doar dacă părinții semnează o declarație pe propria răspundere privind starea lor de sănătate.

Alocațiile trebuie dublate? Parlamentul a întors ordonanța Guvernului

Președintele despre majorarea alocațiilor și a pensiilor: „Nu poți să împarți bani care nu există”