China pusă să plătească pentru Pandemie! Trump tocmai și-a anunțat decizia

China pusă să plătească pentru Pandemie! Trump tocmai și-a anunțat decizia

Trump nu mai vrea să negocieze cu regimul de la Beijing.

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a anunţat marţi că „a anulat” discuţiile comerciale cu China, la câteva zile după ce reviziuirea „Fazei 1” (n.r. acord comercial) a fost amânată.

„Nu vreau să discut cu ei acum. Pentru ce au făcut acestei ţări şi lumii nu vreau să vorbesc cu China chiar acum”, a declarat Trump reporterilor în timp ce se deplasa în Arizona. „Am anulat discuţiile cu China”, a adăugat el.

Trump a făcut această declarație la o zi după ce tot el a lăudat achiziţionarea de bunuri agricole de către China şi în contextul în care consilierul său în probleme comerciale a spus că Faza 1 a acordului a intrat „pe drumul cel bun”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacul lui Trump la Biden. „Cel mai brutal anunț al alegerilor din 2020”

Relaţiile dintre Washington şi Beijing au devenit tensionate de când Trump a câștigat alegerile prezidențiale, în primă instanță  din cauza comerţului şi a unor dispute legate de proprietatea intelectuală, continuând apoi pe măsură ce pandemia de coronavirus s-a agravat.

SUA și China au ajuns la un acord numit „Faza 1” în ianuarie, potrivit căruia China trebuie să cumpere cantităţi mari de produse agricole din SUA şi alte bunuri. Cu toate acestea, se pare că Beijingul este în imposibilitatea de a satisface cererile din cauza pandemiei.

Vorbind la postul de televiziune american CNBC luni, Navarro, consilierul în probleme comerciale la Casa Albă, a lăudat achiziţiile de exporturi americane de către China, dar a acuzat conducerea chineză că lucrează cu democraţii în încercarea de a-l înlătura pe Trump.

Tensiunile dintre cele două ţări s-au intensificat de asemenea asupra autonomiei Hong Kongului, tratamentului Beijingului vizând minorităţile etnice, expansiunii militare chineze în Marea Chinei de Sud, precum şi sancţionării de către Statele Unite a companiilor de tehnologie chineze şi cererii de a bloca Huawei de pe pieţele 5G.

 

Sursa: Agerpres