Teoria ultimului popic: Legătura dintre Nicolae Ceaușescu și Donald Trump

Teoria ultimului popic: Legătura dintre Nicolae Ceaușescu și Donald Trump

Avertisment: Textul următor este o teorie a conspirației. Chiar mai mult decât atât: este mama tuturor teoriilor conspirației.

Pe 6 august 2020, șeful Pentagonului, Mark Esper, a avut o discuție telefonică cu ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe. Discuția a durat neobișnuit de mult: 90 de minute. Potrivit relatărilor, mărul discordiei, căruia i-a fost dedicat cel mai mult timp, a fost pandemia de COVID-19.

Ce caută coronavirusul pe agenda celor doi miniștri ai apărării? Și de ce a fost el subiectul major al discuțiilor, când între cele două țări există o sumedenie de diferende grave de securitate, în special bomba cu ceas din Marea Chinei de Sud?

Administrația Trump a acuzat China că este responsabilă de provocarea pandemiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pot să vă spun că există o cantitate semnificativă de probe că virusul provine din Laboratorul din Wuhan”, declara secretarul de stat Mike Pompeo încă din 3 mai.

Cu câteva zile înainte, pe 30 aprilie, Donald Trump era întrebat de un reporter: „Ați văzut până acum ceva care vă conferă un grad mare de convingere că Institutul de Virologie din Wuhan se află la originea acestui virus?” – „Da, am văzut. Da, am văzut”, a răspuns președintele.

Și Trump mai făcea o afirmație care ar trebui să ne pună și acum pe gânduri: „Nu înțeleg cum circulația..., cum oamenilor (din Wuhan) nu li s-a permis accesul în restul Chinei, dar li s-a permis să plece în restul lumii. E o întrebare la care (regimul chinez) cu greu poate răspunde.”

Nici mai mult, nici mai puțin, Trump sugera intenția criminală a Chinei de a infecta lumea.

La începutul lunii mai, ziarul australian The Saturday Telegraph relata despre un raport al comunității de informații numite Five Eyes (Cinci Ochi), care reunește serviciile secrete din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

„(Raportul) arată că, «punând în pericol alte țări» regimul de la Beijing a ascuns informații despre virus prin tăcere sau «făcând să dispară» doctori care au vorbit, distrugând dovezile despre virus din laboratoare și refuzând să furnizeze eșantioane vii oamenilor de știință internaționali care lucrează la un vaccin”, scria Saturday Telegraph rezumând documentul Five Eyes.

Mai multe studii efectuate de cercetători din lumea întreagă au adus argumente științifice potrivit cărora SARS-CoV-2 este un virus artificial, produs în laborator.

Marea întrebare este dacă el a „scăpat” din laborator, dintr-o eroare umană, sau a fost „eliberat” intenționat. Ca o armă.