Ați băut vreodată lichior de pepene galben? Este o adevărată „bombă” de gust și savoare. Iată rețeta!

Ați băut vreodată lichior de pepene galben?  Este o adevărată „bombă” de gust și savoare. Iată rețeta!

În această perioadă piețele abundă de fructe, care sunt adevărate comori naturale pentru organism.

Majoritatea sunt extrem de bogate în fibre, minerale și vitamine. Nu face excepție nici pepenele galben, care, de multe ori rămâne puțin în urma pepenelui roșu.

Dar cei care aleg să consume acest fruct au de câștigat nu numai datorită gustului, ci și a beneficiilor pe care le are asupra organismului nostrum.

Pepenele este un medicament bun pentru inimă. Pentru bărbați, este de asemenea capabil să aducă  beneficii, deoarece este unul dintre cei mai puternici agenți afrodisiacali.

Pepenele galben, în afară că poate fi consumat prospăt, ca atare, se poate folosi și în multe preparate culinare, dar mai ales la prepararea numeroaselor rețete de băuturi, fie ele răcoritoare, fie în combinații cu diferite băuturi alcoolice.

Puțină lume știe, însă, că din pepenele galben se poate obține un lichior care întrece multe astfel de băuturi datorită păstrării aromei sale spacifice și a mirosului deosebit.

Acesta este motivul pentru care unele persoane fac lichior de pepene galben.

Pentru a face un lichior de pepene de calitate, este recomandat să folosiți doar fructele cele mai coapte, suculente și proaspăt culese.

Un prim secret pentru obținerea unei băuturi de calitate este că, pepenele ar fi bines ă aibă culoarea portocalie și să fie cules proaspăt.

Ingrediente

nu mai mult de 300 de grame de zahăr;

pepene galben (aproximativ 2 kg);

1 litru de băutură alcoolică sub formă de coniac, vodcă sau chiar alcool obținut din cereal, de preferat de 60 de grade.

În unele cazuri, oamenii folosesc alcool diluat în loc de vodcă. Dacă obiectivul unei persoane este să obțină o băutură gourmet, este mai bine să folosească coniac. După preferințe, se poate adăuga și 20-30 de ml de rom.

Modul de preparare

Ceea ce trebuie să știți înainte de a începe prepararea băuturii este că trebuie să spălați foarte bine pepenele cu apă din abundență, deoarece coaja acestui fruct poate conține Salmonella. Ori, prin spălare această bacteria se distuge.

Așadar, prima operațiune este spălarea pepenelui, după care urmează curățarea lui de coajă și ulterior de semințe.

După ce ați tăiat pulpa fructului în cuburi mici, le puneți într-un borcan de sticlă și se toarnă vodca sau alt alcool. Vodka ar trebui să acopere pepenele cu 3-5 centimetri.

Vasul se închide ermetic cu un capac și se ține la loc răcoros timp de 7-10 zile, la temperatura de 20-25 de grade.

În acest timp rezultă o tinctură pe care o filtrăm prin 2-3 straturi de tifon. Aceasta se păstrează separate de bucățile de pepene galben.

Pasul următor este următorul: se pune zahărul peste bucățile de pepene galben și se lasă la loc întunecos timp de 5 zile. În acest timp zahărul se va topi și se va forma un sirop parfumat. După ce acest sirop a fost și el filtrate prin tifon se poate adăuga tinctura pe care am păstrat-o la rece.

Acest amestec se mai ține la rece 1-2 zile, după care se mai filtrează încă odată pentru a obține băutura finală.

Eforturile dumneavoastră vor fi răsplătite, deoarece, acest lichior de pepene vă va recompensa pe deplin.

Ne puteți urmări și pe Google News