Înmormântarea lui Emi Pian. Jandarmeria reacționează. Surpriză pentru interlopi

Înmormântarea lui Emi Pian. Jandarmeria reacționează. Surpriză pentru interlopi

Jandarmeria Capitalei a reacționat după scandalul de la poarta cimitirului în care a fost înmormântat Emi Pian, liderul Clanului Duduianu.

O dispută verbală între rudele lui Emi Pian, liderul Clanului Duduianu, înmormântat, cu mare fast, în capela familiei din Cimitirul Tudor Vladimirescu și jandarmi a fost interpretat ca și un mare scandal.

Jandarmeria Capitalei transmite, însă, că „informația apărută în spațiul public, conform căreia persoane participante la evenimentul privat din sectorul 5 al Capitalei au forțat dispozitivul de jandarmi este falsă”.

„Nu au existat tensiuni între participanți și jandarmi”, susțin reprezentanții jandarmeriei. Prin măsurile pe care le luăm, punem pe primul plan sănătatea, ordinea publică și siguranța participanților la evenimentul respective”, se arată în comunicatul instituției.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Despre măsurile luate de jandarmi acestea „constau în dialog cu cei prezenți la procesiune, apel la responsabilitate și recomandări pentru respectarea măsurilor de protejare a sănătății”.

Nu se aștepta nimeni la așa ceva. Ce decizie a luat familia lui Pian

Ziua înmormântării interlopului Emi Pian. Poliţia şi Jandarmeria s-au mobilizat ca pentru război. Marcel Vela avertizează: „Sunt cu ochii pe voi!”

„Până în acest moment, cei prezenți la evenimentul privat s-au conformat recomandărilor jandarmilor, neexistând vreun incident în acest sens”, susțin oficialii Jandarmeriei București.

Despre măsurile care se vor lua, în continuare, la pomana ce va avea loc, după înmormântare, în curtea casei interlopului ucis, situate peste drum de Penitenciarul Rahova, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a declarant, pentru evz.ro că numărul forțelor de ordine va fi disclocat în funcție de numărul de participanți.

Decizia aparține, însă, șefului dispozitivului. Alături de jandarmi, la întreaga operațiune de supraveghere a ceremoniei funerare participă polițiși și polițiști locali.

Despre acest eveniment, dar și despre celelalte care au loc, în București, în zilele de 09 și 10 august a.c., la care există posibilitatea să participe un public numeros, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au anunțat că vor fi prezenți la toate aceste manifestații pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfășurării acestor evenimente.

Jandarmeria București atrăgea atenția, chiar înainte de înmormântarea lui Emi Pian, că, „în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori la întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, sunt interzise pe timpul stării de alertă”.

Pentru sănătatea lor și a celor din jur, jandarmii bucureșteni recomandă cetățenilor:

- să fie responsabili și să nu se expună;

- să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța fizică față de alte persoane;

- să poarte mască de protecție în zonele aglomerate și să respecte măsurile de igienă.

Liderul Clanului Duduianu, Florin Mototolea sau Emi Pian, așa cum era cunoscut, a fost considerat unul dintre cei mai periculoși lideri interlopi din România.

 

Șeful Clanului Duduianu a murit, marți dimineață, la Spitalul Universitar, după ce a fost înjunghiat într-un scandal cu rivalii dintr-un alt clan, pe o stradă din cartierul Giulești, după o partidă de barbut.