Exploziv! Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, acuzat de tortură şi asasinat

Exploziv! Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, acuzat de tortură şi asasinat

Saad Aljabri susține că liderul saudit Mohammed bin Salman a trimis „Tiger squad”, o echipă de 50 de persoane pentru a-l ucide.

Un oficial de informații ex-saudit îl acuză pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman (MBS) că ar fi ordonat tortura şi asasinatul asupra sa.

Saad Aljabri a deschis un proces exploziv împotriva lui Mohammed bin Salman, prințul coroanei din Regatul Arabiei Saudite , susținând că „a orchestrat o conspirație pe parcursul mai multor ani pentru a fi asasinat.

Reclamantul, dr. Saad Aljabri, care este caracterizat în plângere ca un „partener de încredere al oficialilor de informații din SUA”, susține că liderul saudit a expediat pentru prima dată o trumpă de 50 de persoane numită „Tiger squad” în octombrie 2018 - la două săptămâni după uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că acum un an a fost ucis disidentul Jamal Khashoggi în Consulatul General al Arabiei Saudite din Istanbul, în condiţii groaznice. Arabia Saudită a încearcat să şteargă toate urmele care duc spre prinţul moştenitor.

„Echipa de tigri”, care a fost dislocată în Canada... dar  a fost zădărnicită de oficialii canadieni de securitate de la frontieră, care au  suspectat comportamentul lor la punct de control al aeroportului.

Plângerea a fost depusă la Curtea Districtului SUA pentru Districtul Columbia, în conformitate cu Legea privind protecția victimelor torturii și Statutul străinilor „pentru rolul MBS în tentativa de omor și tortură a doctorului Saad”.

În paralel cu deschiderea procesului, familia a lansat, de asemenea, un site web, Savejabris.com , care vizează conștientizarea copiilor lor dispăruți.

"Procesul este într-adevăr o ultimă soluție pentru familie", a spus sursa - care lucrează îndeaproape cu familia Aljabri - pentru Fox News. „Este o poveste bizară. Dr. Saad a fost considerat un tip care știe prea multe, a avut unele dezacorduri cu MBS și care a trebuit să fie scos în afara drumului”-

Ambasada regatului la Washington nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Aljabri rămâne în Toronto, Canada, mai spune sursa citată.