Milionar celebru ucis de Covid-19! Nu purta mască, deşi avusese probleme grave

Milionar celebru ucis de Covid-19! Nu purta mască, deşi avusese probleme grave

Veste cruntă în familia unuia dintre cei mai cunoscuţi milionari ai lumii, Herman Cain, răpus de Covid-19 la 74 de ani.

Herman Cain, politicianul republican şi totodată CEO al unui cunoscut lanţ de pizzerii, a murit după ce a contractat Covid-19.

Omul de afaceri care a candidat la funcția de președinte al SUA în 2012 a fost internat în spital după ce a fost diagnosticat cu boala la începutul acestei luni.

„Herman Cain - șeful nostru, prietenul nostru, ca un tată pentru mulți dintre noi - a murit”, s-a arătat într-un mesaj postat pe site-ul său oficial, preluat de BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2006, Cain supraviețuia cancerului de colon în stadiu avansat şi este una dintre cele mai cunoscute victime americane ale temutei boli infecţioase Covid-19.

Conturile sale de socializare ofereau date despre starea lui, iar la 7 iulie, pe Twitter se arăta că „medicii încearcă să se asigure că nivelul său de oxigen este corect”.

„Acesta este un virus dur, Vă rog să continuați să vă rugaţi”, a spus Herman Cain de pe patul de spital.

Înainte de a fi internat, Cain a apărut fără mască la un miting susținut de președintele Donald Trump la Tulsa, Oklahoma, la 20 iunie.

În cele din urmă, el a fost internat în spital la 1 iulie, deși nu este clar când sau unde a contractat infecția care l-a răpus.

Președintele Trump i-a adus un omagiu lui Cain joi, la Casa Albă, spunând: „El a fost o persoană foarte specială... și, din păcate, a murit din cauza unui lucru numit virusul Chinei.”

Cine era Herman Cain?

Născut în Tennessee şi având un tată care avea trei slujbe (portar, șofer și frizer) și o mamă care a lucrat ca servitoare, Cain a obţinut diploma în Matematică și masterul în Informatică.

A fost pastor baptist, gazdă a unei emisiuni de radio și om de afaceri. Printre altele, el rămâne în memoria publicului şi pentru sistemul de impozitare forfetară, planul 9-9-9.

Înainte de a candidat pentru Casa Albă, a  deţinut funcția de director general al Godfather's Pizza.

În timpul campaniei, el le-a spus reporterilor că nu se va opri pentru nicio „întrebare-capcană”.

„Și când mă întreabă cine este președintele Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan, voi spune «ştiţi voi», nu știu. Știți?”, declara el în momentul de vârf al carierei politice.

Inițial s-a dovedit a fi un personaj popular, dar ulterior s-a aflat în centrul mai multor acuzații de hărțuire sexuală, care l-au făcut să-şi suspende campania.

Deși a negat acuzațiile împotriva lui, popularitatea lui a suferit enorm. Ulterior, Mitt Romney a devenit candidatul republican într-o cursă eşuată cu Barack Obama.

În 2019, Trump l-a sunat pe Cain penru a se înscrie în Consiliul Rezervei Federale, dar i-a retras candidatura după ce mai mulți senatori republicani au refuzat să-i sprijine numirea.

Mitt Romney a fost, de asemenea, printre cei care i-au adus un tribut lui Cain pe pe Twitter:

„Întristat că Herman Cain - un campion formidabil în afaceri, politici și politică - a pierdut bătălia cu Covid.”

Fostul angajat Dan Calabrese a lăudat moștenirea lăsată de Cain: „Majoritatea oamenilor au auzit despre Herman pentru prima dată când a candidat la funcția de președinte în 2011.

Ceea ce nu știau era despre cunoştinţele lui de afaceri. Nu știau cum și-a început cariera de angajat civil al Marinei.

A fost amuzant pentru noi, deoarece uneori, analiştii politici l-au descris ca un fel de gâscă - neştiind că în perioada din Marină, el a fost literalmente un cercetător de rachete.”

Dl. Cain s-a bucurat de o sănătate bună în ultimii ani, a scris dl Calabrese, dar a adăugat că diagnosticul anterior de cancer însemna „el era încă într-un grup cu risc ridicat” în pandemia actuală.

În noiembrie 2011 (an în care se estima că are o avere de aproape 7 milioane de dolari), Herman Cain a dezminţit iniţial că a hărţuit sexual două femei în anii 1990. La acea vreme, el conducea o asociaţie a patronilor de restaurante.

Totuşi, el a revenit apoi asupra declaraţiilor pentru a admite că a ajuns la o „oarecare” înţelegere cu victimele.

Mai multe detalii despre cazul preluat la acea vreme şi în The Guardian puteţi citi în acest link.

foto: Herman Cain

sursa: bbc.com