Schimbări la vârful PSD! Dan Andronic: O veste bună pentru Coldea & Co!

Schimbări la vârful PSD! Dan Andronic: O veste bună pentru Coldea & Co!

Fostul vicepremier din Guvernul Cioloș, Vasile Dâncu, a fost numit astăzi președintele interimar al Consiliului Național al PSD.

Consiliul Executiv Național al PSD a decis azi prin vot numirea lui Vasile Dâncu.

Mai mulți liderii de organizații din Muntenia, Oltenia și Moldova au contestat numirea sa, acuzându-l de legături cu Florian Coldea, în perioada de înforire a „Statului paralel”. Baronii din Ardeal l-au sprinijint însă susținând că țara are nevoie de oameni ca el.

Jurnalistul Dan Andronic a anunțat știrea pe pagina sa de Facebook, prin următorul mesaj: „O veste bună din PSD! Vasile Dâncu a fost ales președintele Consilului Național. O veste bună pentru Coldea & Co”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Operațiunea „NOI SUNTEM STATUL!” Chermezele SRI la nivel înalt, locul în care stăteau la masă judecători ICCJ, procurori DNA, oameni politici și puneau țara la cale

În 2017, Dan Andronic prezenta una din modalitățile prin care, la cel mai înalt nivel al Statului, se organizau întâlniri informale: tenisul. Cuplurile care jucau erau formate din Maior-Dragnea contra Coldea-Ponta. „Dar nu numai despre asta este vorba...”

„Sursele mele pentru documentarea acestor întâlniri, prezentate anterior, dar și în cele ce vor urma, au fost dintre participanții la aceste întâlniri și petreceri.

Trebuie să recunosc că auzisem despre partidele de tenis, dar nu am participat niciodată, nefiind invitat, că știam despre întâlnirile de la K2, dar nu fusesem niciodată prezent.

Relatările unora le-am verificat cu ajutorul altora, iar faptul că nu am participat îmi dă libertatea să scriu despre ele în ciuda relației pe care am avut-o cu unii dintre protagoniști(...)

Operațiunea „Noi suntem Statul!” a început prin închegarea unor relații de prietenie

Tenisul era doar una din modalitățile prin care se socializa.

În unele perioade de timp, chiar săptămânal, se organizau partide de „dublu” la care participau:

● George Maior, directorul SRI;

● Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI;

● Victor Ponta – prim-ministru;

● Gabriel Oprea, într-o perioadă ministru al Apărării și de Interne;

● Liviu Dragnea, vicepremier;

● Vasile Dîncu – sociolog și unul din prietenii apropiați al lui George Maior și Florian Coldea.

Gravitau în jurul acestei adunări: Horia Georgescu, directorul Agenției Naționale de Integritate, Eugen Bejenariu, deputat PSD, și cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Sebastian Ghiță. Despre implicarea acestuia din urmă voi face un material separat, fiind vorba de relevarea unui rol extrem de interesant în acest joc de putere.

UNDE A ÎNCEPUT TOTUL

Ceea ce trebuie spus este că la început, în anul 2010, existau două locuri în care se juca tenis la nivel înalt: la baza de sport a lui Dinu Pescariu și la Ștrandul Generalilor, o bază de agrement de pe malul lacului Băneasa, aflată în administrarea MApN.

Cea de-a doua locație era considerată mult mai discretă, fiind protejată informativ de DGIA, așa că acolo aveau loc partidele de tenis la care participau doar George Maior, Florian Coldea, Victor Ponta, Gabriel Oprea și, surpriză, Liviu Dragnea.

Cele mai multe partide de tenis erau organizate după formula:

Liviu Dragnea /George Maior contra Victor Ponta / Florian Coldea;

Gabriel Oprea juca mai rar, stătea mai mult pe bancă, iar Vasile Dîncu aproape deloc.

Cât știa Traian Băsescu din ceea ce se discuta acolo

Greu de spus, pentru că la acel moment toți păreau oamenii lui Băsescu. Sau cel puțin așa credea Președintele României, fără să înțeleagă că sub el se edifica un sistem de tip PCR – Pile/Cunoștințe/ Relații care avea ca obiectiv instituirea unui control absolut asupra României.

Poate fi considerat un eșec al lui Traian Băsescu? Din nou, greu de spus, pentru că în mod cert știm doar că el și apropiații lui au devenit victimele malaxorului SRI-DNA.

„Au jucat dublu”

„Din EVZ am aflat că, în timp ce mă informau pe mine, Maior şi Coldea jucau tenis, secondaţi de Vasile Dâncu. Nu am motive să nu-l cred pe Dan Andronic, că la partidele de tenis urmate de un şpriţ şi o masă nu s-a discutat ce bine ar fi să fie doamna Kovesi la DNA… Oamenii ăştia au făcut un joc dublu, să le fie bine în orice situaţie! Dâncu, Coldea, Maior aveau interese şi le rezolvau, e clar (…) În dosarul Elenei Udrea nu sunt probe concludente. Nu poţi cere 21 de ani dacă eşti normal la cap! Procurorii se tem de achitare. DNA este într-o situaţie dificilă”, a declarat Traian Băsescu în 4 martie.