Furie la Casa Albă. Huawei devine lider mondial în domeniul smartphone-urilor

Furie la Casa Albă. Huawei devine lider mondial în domeniul smartphone-urilor

Huawei a devenit cel mai mare vânzător de telefoane inteligente din lume, în al doilea trimestru, în timp ce gigantul chinez telecom luptă contra Washingtonului pentru a-și implementa tehnologia 5G la nivel global.

Paradoxal, pandemia Covid-19 a ajutat compania Huawei,  în detrimentul principalului ei rival.

Între aprilie și iunie, grupul chinez a vândut 55,8 milioane de telefoane  față de 53,7 milioane vândute de Samsung.

Drept urmare, firma Shenzhen l-a detronat pe rivalul Samsung din Coreea de Sud, pentru a deveni cel mai important vânzător de smartphones  din lume, în al doilea trimestru, potrivit datelor compilate de firma de cercetare Canalys

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acesta este un rezultat remarcabil pe care puțini oameni l-ar fi prezis cu un an în urmă”, a declarat Ben Stanton, analist la Canalys.

„Huawei a profitat din plin de reluarea activității economice din China pentru a-și relansa activitatea în domeniul smartphone-urilor”, în timp ce principalele piețe ale concurentului său Samsung (Brazilia, India, Statele Unite și Europa) rămân puternic afectate de pandemia Covid-19.

Huawei s-a lăudat o „rezistență excepțională în aceste vremuri dificile”.

Cu o cotă de piață mai mică de 1% în China, Samsung nu a putut profita de recuperarea gigantului asiatic, unde există o multitudine de concurenți locali.

Dacă performanța Huawei este atât de notabilă, se datorează faptului că firma chineză se află în centrul rivalității sino-americane, pe fundalul războiului comercial și tehnologic și a suspiciunilor de spionaj.

Miza este cu atât mai mare cu cât Huawei este considerat liderul mondial în tehnologia 5G, un nou standard în tehnologiile mobile dezvoltat să revoluționeze Internetul și a cărui desfășurare trebuie să se accelereze.

Suspectând grupul Hiawei de colaborare cu autoritățile de la Beijing și argumentând riscuri din punct de vedere al securității cibernetice, Washingtonul a crescut presiunea asupra aliaților săi în ultimele luni pentru a interzice echipamentele Huawei.

Aflat în vizorul administrației Trump  de un  an și jumătate, Huawei se află pe lista neagră americană, pentru a-l împiedica să achiziționeze tehnologii făcute în SUA esențiale pentru telefoanele sale.

Privată de sistemul de operare Android al Google, firma din Shenzhen este forțată să accelereze dezvoltarea propriului sistem, HarmonyOS, prezentat anul trecut.