Grecia se întoarce la mască. Ce riscă cei care nu o poartă

Grecia se întoarce la mască. Ce riscă cei  care nu o poartă

În Grecia este din nou obligatorie utilizarea măștii în spațiile publice, precum companii de utilități, bănci, birouri de servicii publice, clinici, spitale, magazine, ori saloane de înfrumusețare, iar cei care nu vor purta mască sunt buni de plată, vor primi o amendă de 150 de euro.

În Grecia este din nou obligatorie utilizarea măștii în spațiile publice Alarmate de numărul tot mai mare de cazuri pozitive de COVID raportate în Grecia, autoritățile elene au hotărât să reimpună o serie de restricții.

Ministrul adjunct pentru protecția civilă, Nikos Hardalias, a anunțat că este din nou obligatorie utilizarea măștii în spații publice, precum companii de utilități, bănci, birouri de servicii publice, clinici și spitale, magazine alimentare, saloane de înfrumusețare sau magazine care operează în regim de comerț.

Rămâne, de asemenea, obligatorie purtarea măștii pentru angajații din restaurante, din baruri și cofetării și rămâne valabilă și purtarea măștii în mijloacele de transport în comun, în lifturi, taxiuri, vapoare, avioane și supermarket.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care nu vor purta mască în spațiile publice menționate vor plăti o amendă de 150 de euro.

Miercuri, Serviciul Național pentru Sănătatea Publică a anunțat 57 de noi cazuri de COVID, 47 la cetățeni greci și 10 cazuri la punctele de intrare în Grecia - vizitatori străini veniți în vacanță.

Numărul cazurilor pozitive raportate până astăzi este de 4.336, dintre care 54% sunt bărbați, iar bilanțul deceselor în Grecia este de 203 victime.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a participat miercuri la videconferința Smart COVID Management Group, reunită ca urmare a trendului ascendent la nivel mondial a cazurilor de COVID-19, reuniune la care s-a analizat situația actuală a pandemiei în plan național și mondial și s-a făcut un schimb de opinii și de bune practici, fiind propuse măsuri și inițiative comune pentru gestionarea unui potențial al doilea val de coronavirus.

La Smart COVID Management Group au mai participat șefii de stat și de guverne din țările care au reacționat rapid, luând măsuri drastice împotriva răspândirii coronavirusului, repectiv premierii Austriei, Israelului, Australiei, Danemarcei și Cehiei.

Înalții demnitari au hotărât să-și coordoneze acțiunile pe mai departe și să mențină deschise canalele de informare reciprocă cu privire la evoluția pandemiei în țările acestui grup.

Preocupați de pandemie și de măsurile ce trebuie urmate pentru a evita infecția cu coronavirus, mulți dintre noi și mai ales vizitatorii care vin în Grecia se pare că au uitat că există și alte riscuri în timpul verii.