Alegeri locale. Un fost premier avertizează: „Suntem într-o uriașă brambureală. Va fi ca în 1946”

Alegeri locale. Un fost premier avertizează: „Suntem într-o uriașă brambureală. Va fi ca în 1946”

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis că în 29 iulie 2020 începe perioada electorală aferentă alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Mai mulți lideri politici suțin, însă, că alegerile locale din 27 septembrie nu trebuie să aibă loc dacă specialiștii vor spune că există un risc de amplificare a propagării coronavirusului,

„Eu cred că pe această chestiune trebuie să ascultăm specialiștii și dacă specialiștii vor spune că există un risc de amplificare a propagării acestui virus, atunci trebuie să nu le ținem. În orice caz, sănătatea populației este importantă. Mi-aș dori ca alegerile să aibă loc la 27 septembrie, pentru că din toate punctele de vedere, această administrație și-a dovedit incompetența.

Să spunem doar faptul că are datorii curente în momentul ăsta mai mult de jumătate din buget. Deci viitorul primar, când își va începe mandatul, o să înceapă prin a plăti datoriile deja acumulate”, a declarat Nicușor Dan, Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că desfășurarea alegerilor locale poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor, având în vedere creșterea dramatică a numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă.

„Suntem într-o uriașă brambureală generată de actualul Guvern. Vom avea o creștere a virusului în secțiile de vot. Votul nu se poate desfășura în condițiile în care unii oameni vor fi timorați, speriați, nu vor avea curajul să iasă din casă. Vor fi cu adevărat democratice sau va fi un simulacru de alegeri? Va fi ca în 1946", a declarat fostul premier. Tăriceanu a mai spus că nici începerea școlilor nu este o variantă sigură și că trebuie analizată situația pe fiecare județ.

„A doua problemă este începerea școlilor. Ministrul Educației nu știe care este situația în fiecare județ, în fiecare comună, în fiecare oraș. Orban e tot timpul luat prin surprindere. Când s-a terminat starea de urgență, a fost luat prin surprindere. Când s-a terminat prima lună de stare de alertă, la fel. Când a fost decizia CCR, la fel. A devenit o obișnuință ca Guvernul să fie surprins.”, a mai declarat Tăriceanu la România TV.