Un aspect pozitiv remarcat după explozia cazurilor de coronavirus. „Asta mă bucură”
- Andrei Calin
- 27 iulie 2020, 17:57
Există și o parte bună, remarcată de un specialist, după un nou record negativ pentru România.
În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost înregistrate 1.104 de infectări cu coronavirus la 7.574 de teste efectuate, raportul reprezentând un record negativ pentru țara noastră. În aceste condiții, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din București a recunoscut că cifrele sunt îngrijorătoare, dar a remarcat și o parte pozitivă.
Este vorba despre numărul persoanelor care au efectuat teste de bună voie. „M-a îngrijorat pentru că, într-adevăr, este o creștere dacă luăm procentual numărul de persoane pozitive. M-a îngrijorat, dar m-a și bucurat faptul că azi, la Institutul „Marius Nasta”, numărul de teste care s-au recoltat a fost aproape dublu față de ceea ce am recoltat săptămâna trecută la persoane care au venit de bunăvoie, fiind contacți cu alte persoane care s-au confirmat în ultimele zile”, a declarat Beatrice Mahler la B1 TV.
Managerul a mai spus managerul. „Acest lucru mă bucură pentru că înseamnă că oamenii au conștentizat nevoia testării și acest lucru trebuie să rămână constant pentru că numai prin testare putem depista persoanele pozitive și astfel putem să ne izolăm și să limităm răspândirea virusului. Într-adevăr, numărul de cazuri este mare pentru numărul de testări făcut”.
De asemenea, Beatrice Mahler a atras atenția scepticilor că masca nu are niciun efect negativ dacă este purtată. „Masca nu aduce niciun prejudiciu organismului, acționează doar ca un filtru, ca o barieră împotriva inhalării de către noi a unor virusuri, bacterii sau altor agenți infecțioși. Aș vrea să atrag atenția asupra faptului că purtarea măștii pe nas este obligatorie pentru că noi respirăm mai mult pe nas, nu pe gură. De aceea, masca trebuie să stea pe nas”, a mai afirmat managerul.
În ceea ce privește apariția unui vaccin, Beatrice Mahler a declarat că „Eu sunt optimistă și am speranță că vom găsi un vaccin pentru că altfel va trebui să conviețuim o lună perioadă cu reguli noi, reguli care ne limitează ceea ce însemna viața noastră obișnuită și care pot crea reacții diverse, așa cum le vedem în acest moment. Este extrem de important să avem măsuri de profilaxie, este foarte bine că se cercetează și trebuie să vedem care vor fi rezultatele, dar până atunci trebuie să respectăm regulile”.