Administrația Prezidențială explică derapajul lui Iohannis. Imagini controversate

Administrația Prezidențială explică derapajul lui Iohannis. Imagini controversate

Administrația Prezidențială motivează decizia lui Iohannis de a nu purta mască permanent la Summitul de la Bruxelles.

Marți, președintele Iohannis a ajuns în centrul unor controverse după ce pe site-ul Consiliului European au apărut imagini de la Summitul unde a fost negciat bugetul multianual al UE. În imaginile repective se poate observa că președintele Iohannis nu respectă măsurile de distanțare socială și este singurul care nu poartă masca de protecție.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.

Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată.” a fost răspunsul Administrației Prezidențiale la solicitarea DCNews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iohannis: După negocieri complicate, România a obținut 79, 9 miliarde de euro

După Consiliul European de la Bruxelles, acolo unde s-a negociat împărțirea fondului de peste 750 de miliarde de euro, președintele Klaus Iohannis a anunțat câți bani a obținut România.

„Am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere am obținut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene – negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este de asemenea foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relaxare, pentru revigorare economică.

Repet: 79, 917 miliarde, deci 80.000 de miliarde de euro vom folosi pentru a pune în practică pe de o parte planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar pe de altă parte lucrăm de o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei  Europene pentru a primit fondurile pentru relansarea economică.

Iată deci că până acuma ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos, încă o dată: este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a declarat Klaus Iohannis.