Două treimi din cazurile înregistrate în județul Timiș provin din acest loc. Este focar

Două treimi din cazurile înregistrate în județul Timiș provin din acest loc. Este focarSursa: arhiva EVZ

O unitate economică s-a trezit cu lacătul pus pe ușă din cauza îmbolnăvirilor.

Un număr impresionant de bolnavi cu coronavirus a fost înregistrat într-un singur loc din județul Timiș. Este vorba despre o fabrică de procesare a cărnii, acolo unde 56 de persoane au fost depistate pozitiv în urma efectuării testelor. În total, la această unitate economică au fost consemnate 93 de cazuri, aproximativ două treimi din problemele de acest gen înregistrate în județ. În aceste condiții, fabrica a fost închisă de autorități.

Pe ușa firmei a fost pus lacătul pentru o perioadă de șapte zile, după cum au anunțat oficialii de la Direcția de Sănătate Publică Timiș.

„În urma testărilor COVID-19 efectuate angajaţilor unei unităţi de procesare carne de pe raza judeţului Timiş, dupa apariţia primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane. Până la această dată, la nivelul întregii unităţi, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activităţii întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire în caz de nevoie”, au spus oficialii de la DSP Timiș.

Firma de procesare a cărnii își va putea relua activitatea după ce va efectua dezinfecții și igienizări. De asemenea, personalul va trebui să fie testat cu maximum 48 de ore înainte de redeschiderea activității. Persoanele depistate nu au probleme majore de sănătate, așa că se află în izolare acasă.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, astăzi, despre posibilitatea reinstaurării stării de urgență.