Când Maica Domnului vine la Casa Albă special pentru Trump

Când Maica Domnului vine la Casa Albă special pentru Trump

Eduardo Verastegui, un cunoscut actor mexican, a vizitat Casa Albă săptămâna trecută împreună cu alte personalități, cu ocazia semnării de către Donald Trump a unui decret menit să îmbunătățească viața hispanicilor din Statele Unite.

Verastegui, care este un catolic practicant și un vocal militant pro-viață, a declarat postului de televiziune EWTN că i-a adus lui Trump un dar important.

„I-am adus președintelui o splendidă icoană cu Sfânta Fecioară din Guadalupe, deoarece nu numai că aceasta este un simbol al mișcării pro-viață, dar și simbolul unității rasiale”, a spus Verastegui.

„Aș dori să le reamintesc tuturor celor care sunt pro-viață să se roage pentru un lider pro-viață”, a adăugat actorul, citat de LifeSiteNews.

Verastegui a mai spus că Donald Trump este „cel mai bun președinte pro-viață” din istoria Americii.

În timpul vizitei, care a avut loc pe 9 iulie, actorul i-a adresat președintelui următoarele cuvinte:

„Vreau să vă mulțumesc pentru conducerea dumneavastră care îi apără pe cei nenăscuți. După cum știți, mexicanii – majoritatea mexicanilor – sprijină dreptul la viață. Vă mulțumesc pentru că apărați viața în America și în America Latină. Fără îndoială, sunteți cel mai bun, cel mai mare președinte pro-viață din istoria Statelor Unite. Vă mulțumesc pentru asta.”

Pe 24 ianuarie 2020, Donald Trump a fost primul președinte al Statelor Unite care a participat la Marșul pentru Viață din Washington D.C.

Decretul din 9 iulie, intitulat Hispanic Prosperity Initiative, are drept scop crearea unor „oportunități educaționale și economice” mai bune pentru populația hispanică din Statele Unite.

„Succesul hispano-americanilor este parte integrantă din viitorul economic al Statelor Unite”, arată decretul semnat de Trump.

„În condițiile în care peste 60 de milioane de hispano-americani trăiesc în Statele Unite astăzi, hispanicii reprezintă cea mai mare comunitate minoritară din țară”, mai spune documentul.

Verastegui, de 46 de ani, este originar din Mexic și trăiește în prezent la Los Angeles. În tinerețe a renunțat la credința sa catolică, dar profesorul său de engleză din Statele Unite a fost cel care, cu blândețe și tact, l-a îndemnat să se întoarcă cu fața spre Dumnezeu.

Dorind să combată stereotipele hollywoodiene despre populația hispanică, Verastegui și-a înființat propria companie de producție de filme.

Primul său film, „Bella”, din 2006, este povestea unui bucătar care îi cere unei colege însărcinate să nu facă avort și să păstreze copilul.

De la această peliculă, Verastegui a devenit cea mai puternică voce a mișcării pro-viață din comunitatea hispano-americană.