Putin trimite 30 de nave militare zona în arctică. Crucișătorul Petru cel Mare deschide balul

Putin trimite 30 de nave militare zona în arctică. Crucișătorul Petru cel Mare deschide balul

O impresionantă forță navală a Flotei Nordului, în frunte cu nava-amiral „Piotr Veliky”, a început cel mai mare exerciți din acest în Marea Barents.

Crucișătorul Petru cel Mare, cu o lungime de 252 de metri, a plecat, la 7 iulie, din cartierul general al Flotei Nordului, Severomosk, alăturându-se rapid unei puternice armada de peste 30 de nave, inclusive submarine și nave de suținere.

Printre ele se află și crucișătorul lansator de rachete Mareșal Ustinov, a informat Flota Nordului.

În plus, peste 20 de avioane și 40 de piese de armament ale apărării aeriene, rachete de coastă și unități de artilerie sunt angajate în acest exercițiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Manevrele sunt conduse de vice-amiralul Aleksandr Moiseev. Potrivit vice-amiralului, exercițiul este cel mai mare din acest an pentru Flota Nordului. Va fi inclusă o gamă largă de antrenamente diverse, inclusiv exerciții tactice și trageri de rachete, artilerie, torpile și alte tipuri de arme.

Pe mare, crucișătoarele Petru cel Mare și Mareșal Ustinov au efectuat „exerciții privind neutralizarea pozițiilor de coastă inamice”.

A doua zi, cele două nave cu sprijinul aviației (aparateTu-22M3) au tras cu rachete de croazieră Granit și Vulkan în ținte inamice simulate, au informat forțele navale ruse.

În același timp, bombardiere supersonice au lansat rachete aer-sol asupra acelorași ținte, de la  400 km distanță

Navele care iau parte la exercițiu sunt dispersate pe o suprafață mare, de 250.000 de kilometri pătrați. Potrivit reprezentanților forțelor armate, navele civile și aeronavele din regiune au fost informate.