Statele Unite nu ţin cont de sfaturile OMS! Au în plan redeschiderea totală

Statele Unite nu ţin cont de sfaturile OMS! Au în plan redeschiderea totală

Deşi OMS a avertizat că probabil virusul nu va putea fi eradicat, Statele Unite s-au redeschis prea repede, permițând pandemiei coronavirusului să revină, a spus Dr. Anthony Fauci.

„Există anumite momente în care, în ciuda liniilor directoare și a recomandărilor de redeschidere cu atenție și cu prudență, unele state au sărit peste acestea și s-au deschis prea repede”, a spus Fauci supărat. Fauci a declarat pe Podcast-ul săptămânal al FiveThirtyEight  că a crezut că, în anumite privințe, în planurile de redeschidere în Florida și Arizona: Cu siguranță, ştiu că Florida a sărit peste câteva etape, a spus Fauci.

Aproape 13 milioane de persoane au fost depistate la nivel global cu COVID-19, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un avertisment dur: e foarte puţin probabil ca virusul să fie eradicat.

Statele Unite au doborât din nou recordul de cazuri noi într-un interval de 24 de ore: peste 63.000. Un rol important îl au centrele mobile de testare deschise în toată ţara... dar mai ales în statele cele mai afectate. În Miami, oamenii au stat ore întregi la coadă, ca să se testeze. Iar o treime din toate testele efectuate sunt pozitive. Situaţia nu-l îngrijorează pe guvernator, care susţine în continuare redeschiderea şcolilor în toamnă.

SUA au ajuns la peste 3 milioane de cazuri de coronavirus în această săptămână , potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Cel puțin 33 de state începând de joi dimineața au înregistrat o tendință ascendentă în cazurile medii zilnice - o creștere de cel puțin 10% - în ultima săptămână. Unele state au raportat recent rate alarmante la care oamenii sunt pozitivi: 28% în Arizona; 26% în Texas; și 19% în Florida, conform The Covid Tracking Project.

Iată câteva numere semnificative raportate joi:

  • California a anunțat 149 de decese legate de Covid-19, cele mai multe într-o zi
  • Florida a raportat zilnic un număr record de noi cazuri Covid-19 - 8.935 - și decese legate de Covid-19 - 120
  • Michigan a raportat 610 cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de cazuri raportat din mai
  • Carolina de Nord are 1.034 de pacienți Covid-19 în spitale, cea mai mare pentru o zi
  • Texas a raportat 105 decese legate de Covid-19 pentru ziua respectivă
  • Wisconsin a raportat 754 de cazuri noi, o înregistrare zilnică.

Dr. Anthony Fauci: “Responsabilii oricărui stat care se confruntă cu înmulţirea cazurilor ar trebui să se gândească serios la reînchidere şi carantină. Este pur şi simplu o furtună, cel mai cumplit coşmar în materie de sănătate publica”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Anthony Fauci: Sper că nu vom fi obligaţi să închidem tot