O fată s-a omorât încurajată și îndrumată de un site de „sinucideri asistate”

O fată s-a omorât încurajată și îndrumată de un site de „sinucideri asistate”

Pe 22 mai 2019, Jackie Bieber a găsit-o pe fiica sa, Shawn Shatto, pe jos, în dormitorul ei, inconștientă și rece, și a încercat zadarnic câteva manevre de resuscitare.

Inițial, femeia nu și-a dat seama că Shawn se sinucisese. Ea va afla curând, însă, că fiica sa, care se lupta cu o stare de depresie și de anxietate, a primit îndrumări letale și a fost încurajată să se omoare printr-un site de sinucideri asistate.

Un articol scris de Jennifer Passmore pentru publicația Moms.com. explică:

„Shawn se lupta cu depresia și anxietatea de ani de zile, a fost la medic și a făcut tratamente. Inițial, Bieber nu a crezut că fiica sa și-a luat viața. Aceasta, doar până când a descoperit mai multe lucruri tulburătoare pe telefonul fetei, inclusiv mesaje de la un website care îi învață pe oameni cum să se sinucidă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mătușa lui Shawn, Elizabeth Hoffman, a declarat: «Au încurajat-o până la linia finală a sinuciderii». Pe site, diverse persoane îi spuneau ce fel de medicamente să amestece pentru a se omorî. Apoi au avut îndrăzneala de a-i ura «Succes» și «Drum bun». Bieber crede că, fără acest site, fiica sa ar fi fost încă în viață astăzi.”

Jackie a reacționat promovând un proiect de lege care să apere persoane precum fiica sa.

Articolul din Moms arată:

„Chiar din ziua în care Shawn și-a luat viața, Jackie a început să militeze pentru «Legea Shawn» care înăsprește pedepsele împotriva oricui asistă la o sinucidere, dar mai ales a oricui are mai puțin de 18 ani sau are probleme mentale.

„Bieber își dorește să vadă legea semnată de guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf. Ea nu își mai dorește să fie nimeni atât de rătăcită și deznădăjduită cum ar fost fiica ei în ziua în care a murit.”

Proiectul de lege al lui Bieber a trecut de Cameră și a ajuns la Senat.

Coaliția pentru Împiedicarea Eutanasiei a făcut apel la Senatul statului Pennsylvania să aprobe lege și la guvernatorul Wolf să o promulge.

Shawn Shatto nu este singura persoană care se lupta cu depresia și care s-a sinucis încurajată și îndrumată de un site specializat în sinucideri.