Cum alegi un inel de logodnă

Cum alegi un inel de logodnă

Orice bărbat care își dorește să cucerească inima unei femei pentru totdeauna știe că inelul de logodnă este o armă importantă. Multe lucruri depind de acesta, de materialul din care este confecționat, de calitatea și mărirea pietrei care îl împodobește, Drept urmare, alegerea inelului de logodnă este una dintre cele mai grele decizii pe care un bărbat trebuie să o ia.

Inelul de logodnă înseamnă mai mult decât o bijuterie, fie și foarte scumpă, este un simbol al dragostei care îi unește pe cei doi, pe bărbatul care îl oferă și pe femeia care îl primește. El semnifică dorința de a evolua în relație, de a o duce la un alt nivel, de a stabili o legătură pe viață, prin căsătorie.

De aceea, pentru un bărbat, mai ales pentru unul îndrăgostit, alegerea inelului de logodnă poate fi o sarcină copleșitoare.

Drept urmare, pentru reduce cât mai mult riscul de a greși într-o astfel de alegere, este bine ca un bărbat, mai ales unul care nu a mai avut experiențe legate de alegerea bijuteriior de damă și nu este familiarizat cu lumea pietrelor prețioase și a monturilor din metale rare, să apeleze la sfatul unui cunoscător. Al unui bijutier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a le veni în ajutor celor care nu sunt tocmai cunoscători în domeniu, care se pierd ușor într-un magazin de bijuterii, printre inele de tot felul, pandantive, coliere, broșe etc. experții au realizat diverse ghiduri menite să-i îndrume pe cei care își doresc să ofere iubitei inelul de vis.

Stabilirea unui buget

Cel mai important lucru, atunci când purcezi la alegerea unui inel de logodnă este să-ți stabilești un buget în care să te încadrezi. Dacă ai făcut acest lucru, atunci când vei merge într-un magazin și vei apela la ajutor, bijutierului îi va veni mult mai ușor să găsească ceva care să se potrivească cu posibilitățile tale financiare.

Cu experiența sa, el te va ajuta să cumperi cel mai frumos inel pe care ți-l poți permite, încadrându-te în suma pe care ți-ai planificat-o. Căci, până la urmă, mai important decât valoarea în bani a bijuteriei este emoția pe care o transmite, iar în legătură cu acest lucru te poate sfătui specialistul.

Dimensiunea potrivită

Atunci când vrei să cumperi inelul de logodnă pentru aleasa ta, trebuie să știi dimensiunea potrivită, astfel încât bijuteria să nu fie nici prea largă, să-I alunece de pe deget, dar nici prea strâmtă ca să nu se potrivească pe degetul femeii iubite. Cea mai bună variantă, pentru a stabili dimensiunea potrivită este de a împrumuta unul dintre inelele pe care le are și care îi sunt potrivite pentru a le duce bijutierului care să-l măsoare.

În cazul în care aceasta nu este o opțiune – nu ai acces la bijuteriile iubitei și nici nu vrei să apelezi la ea pentru a nu strica surpriza, recomandarea specialiștilor este să achiziționezi un inel ceva mai mare, care se poate modifica ulterior.

Alegerea modelului

Odată ce ai îndeplinit primii pași, vine și partea cea mai dificilă, alegerea modelului potrivit, în conformitate cu stilul de bijuterii pe care viitoarea logodnică preferă să le poarte.

Alegerea implică o muncă de cercetare și observație demnă, oarecum, de un detectiv. Trebuie să fii la curent cu metalul din care va fi confecționat inelul.

Aici trebuie să ai în vedere preferințele iubitei tale, aur, argint sau platină. Dacă este vorba de aur, atunci, în funcție de preferințe poți opta pentru culoarea acestuia, galben, roz, alb sau negru.

După stabilirea metalului urmează cea mai dificilă alegere, a pietrei. În acest caz, bugetul pe care ți l-ai stabilit va juca un rol foarte important, căci cea mai mare parte a valorii unui inel este dată de piatra din montură.

În funcție de suma alocată, poți opta pentru un inel fără piatră, unul cu o imitație de piatră, cu zirconiu sau pietre prețioase. Cele mai valoroase sunt, normal de altfel, diamantele, negre, albe etc.

Aici trebuie să ții cont și de ceea ce preferă viitoarea ta soție și să ai în vedere că femeile sunt interesate mai mult de aspectul unui inel de logodnă decât de durabilitatea acestuia și de rezistența în timp.