Cazul Oprea: Ce a dispus MAI în privința soției motociclistului decedat

Cazul Oprea: Ce a dispus MAI în privința soției motociclistului decedat

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazu” vine cu noi precizări legate de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, care va fi judecat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Mai jos redăm integral comunicatul transmis:

„În legătură cu dosarul privind accidentul rutier din octombrie 2015, facem următoarele precizări:

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.

În rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Tot din rechizitoriu reiese că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

In urma tragicului accident, politistul motociclist a fost avansat post-mortem de catre ministrul de interne, care a dispus ca sotia politistului sa fie angajata in Ministerul Afacerilor Interne si toate drepturile sa fie acordate familiei.

Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri”, anunță Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazu”

Decizie-bombă! Gabriel Oprea va fi judecat pentru moartea lui Bogdan Gigină

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, definitiv, că Gabriel Oprea poate fi judecat în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după ce Tribunalul Bucureşti dăduse aceeaşi soluţie, pe care fostul ministru a contestat-o.

Alături de Gabriel Oprea, mai sunt acuzaţi în acelaşi caz General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, administratorul firmei care făcea lucrările pe carosabil care, nefiind semnalizate corespunzător, au dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Într-o primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a respins, în camera preliminară, contestaţiile formulate de Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, patron al firmei. Oprea şi Petre Mazilu au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins, joi, contestaţiile şi a decis că poate începe procesul.

Judecătorii au constatat legalitatea rechiztoriului DNA şi au decis că inculpaţii pot fi judecaţi Accidentul în care a murit Bogdan Gigina (28 de ani) a avut loc in 20 octombrie 2015. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în data de 2 mai 2018. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa spre locuința sa.

În comunicatul de presă al DNA, de la data trimiterii în judecată, se precizează: „accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpații Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă”.

Procurorii DNA au mai notat faptul că, începând cu preluarea mandatului de ministru de Interne, la începutul anului 2014, Gabriel Oprea „a dispus – cu încălcarea dispozițiilor legale privind însoțirea demnitarilor de către poliția rutieră – însoțirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliție rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte și un polițist rutier motociclist”.