Viaţa de noapte îşi cere drepturile. Se vor redeschide cluburile pe 10 iulie?

Viaţa de noapte îşi cere drepturile. Se vor redeschide cluburile pe 10 iulie?

Viaţa nocturnă a fost uitată dar acum, se pare, că se pregătesc pentru a redeschide cluburile de noapte din 10 iulie.

Nebăgaţi în seamă după mai mult de 3 luni de inactivitate din pricina coronavirusului şi nici măcar cu o perspectivă de redeschidere, cei care administrează cluburile nocturne speră să-şi regăsească sensul propriei existenţe pe 10 iulie, cu deschiderea discotecilor dar fără vânzoleală şi aglomeraţie, fără ring de dans.

„Astăzi am fost primiţi şi ascultaţi”, a declarat uşurat Thierry Fontaine, preşedintele pe ramura nocturnă al UMIH, principalul sindicat al hotelurilor şi restaurantelor din Franţa, la sfârşitul unei întâlniri interministeriale dedicată localurilor de noapte.

Dar Uniunea Naţională a Discotecilor şi Localurilor de Plăceri (SNDLL) s-a plâns într-o declaraţie că „nici reprezentantul mininisterului Sănătăţii, nici cel al ministerului de Interne, aşa cum era prevăzut, n-au venit la întâlnire”, demonstrând slaba preocupare pentru sectorul respectiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Viaţa de noapte îşi cere drepturile

Sectorul care are 1.600 de localuri cu o cifră de afaceri de 1 miliard de euro anual şi care reprezintă 25.000 de locuri de muncă, s-a simţit abandonat de către Stat, doar cu perspectiva unei posibile redeschideri în septembrie, ameninţând întreaga profesiune.

„Noaptea îşi cere drepturile, are nevoie de un plan de relansare, viaţa de noapte trebuie să reînceapă cel mai târziu pe 10 iulie”, au proclamat artişti independenţi ai scenei muzicale şi a spectacoleleor într-un forum şi o petiţie online încă de joia trecută. Sălile de concerte şi spectacole se confruntă cu nişte bariere greu compatibile cu modelul lor economic.