Forțele paramilitare și rezerviștii, plasați sub controlul Partidului Comunist

Forțele paramilitare și rezerviștii, plasați sub controlul Partidului Comunist

Este dificil de avut o idee precisă despre numărul rezerviștilor susceptibili să consolideze forțele Armatei de Eliberare a Poporului, cum este denumită armata Chinei.

Potrivit unor surse, acest număr variază între 510.000 și 800.000 de oameni.

În plus, trebuie să fie numărați și milițienii, ale căror efective sunt și ele necunoscute. Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetări Internaționale (CERI) al Science Po Paris, aceștia trebuie „să fie în jur de șapte milioane”.

Într-adevăr, precizează CERI, „nu există un număr precis al acestei forțe al cărui rol politic constă în operarea cât mai aproape de populații, în cadrul misiunilor de supraveghere sau, mai pe larg, al securității publice, în maniera polițiilor municipale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit CERI, „în calitate de prim eșalon al personalului politic paramilitar, miliția joacă un rol logistic semnificativ, contribuind activ la misiunile de aprovizionare, salvare, construcție sau deplasare de trupe și echipamente militare”.

În cele din urmă, Poliția Armată Populară (PAP), cu 800.000 de membri, este o altă forță paramilitară.

„Ele nu sunt forțe militare în sensul strict al termenului, dar ele ar juca oficial un rol de susținere și sprijin în cazul unui conflict la frontiere sau pe teritoriul chinez”, notează același studiu al CERI.

Or, notează Opex 360, la 22 iunie, agenția de știri Xinhua a indicat că tocmai a fost adoptat un amendament pentru a plasa această poliție armată a poporului sub „conducerea centralizată și unificată a Partidului Comunist Chinez și a Comisiei Militare Centrale”.

Reamintind că această forță paramilitară „are misiunea de a patrula, de a gestiona urgențele de securitate, de a preveni și de a gestiona activități teroriste”, în timp ce trebuie să „aplice legea maritimă și să participe la operațiuni de salvare”, printre altele.

Și, începând cu 1 iulie,  unitățile rezerviștilor Armatei de Eliberare a Poporului vor cunoaștea aceeași soartă.