Sute de turiști au întins hora mare la Mamaia. Oamenii nu au mai ținut cont de reguli
- Andrei Calin
- 20 iunie 2020, 23:48
Mulțu turiști prezenți în stațiunea Mamaia au încins un chef în fața unei terase.
Imagini de senzație surprinse sâmbătă seara, la Mamaia, în zona Cazinoului. Sute de turiști au încins dezinvolți o horă, în fața unei terase unde se auzea muzică de petrecere.
Îmbiați de muzica săltăreață, care invita la mișcare petrecăreții ad-hoc nu au mai ținut cont de regula distanțării fizice și s-au prins în horă. Oamenii nu purtau măști și mănuși, iar la fața locului nu au fost văzute forțe de ordine, conform Antena 3.
Tot sâmbătă, pe litoral a fost confirmat primul angajat sezonier care s-a infectat cu coronavirus. Este vorba despre o barmaniță din Vama Veche.
De la izbucnirea pandemiei, în Constanța au fost confirmate 352 de cazuri de îmbolnăvire. 313 pacienți s-au vindecat și 19 persoane au decedat.
Vorbind despre creșterea numărului de cazuri, în ultimele zile, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, făcea un apel către români, pentru conștientizarea riscului care încă există.
„Ne aflăm în a patra zi cu peste 300 de cazuri noi, în a treia perioadă de relaxare. Sunt creșteri asumate de noi, dar nu putem gestiona fără ajutorul populației. Menținem în continuare precauțiile, normele și regulile și considerăm că, dacă normele sunt respectate, putem gestiona și această creștere. Trebuie să tratăm o patologie non-Covid într-un context de epidemie COVID și care s-a accentuat în ultimele șapte zile, după măsurile de relaxare a celei de-a treia perioade”, afirma Nelu Tătaru, vineri seara, la Realitatea Plus.
Oficialul spunea că încă este necesară menținerea stării de alertă.
„Nu vorbim de o cifră rea care schimbă lucrurile. Orice zi și orice focar este evaluat. În momentul în care apare un număr mare de cazuri care poate duce la suprapopularea ATI, ca în Germania și Spania, atunci ne putem duce într-un alt scenariu.
Avem transmitere comunitară, avem cazuri noi, avem peste 300 de astfel de cazuri, avem 184 pacienți la ATI, avem decese zilnice, avem adresabilitate la UPU, deci avem nevoie de starea de alertă.”