A urinat pe placa comemorativă a unui polițist ucis de un islamist

A urinat pe placa comemorativă a unui polițist ucis de un islamist

Polițistul era Keith Palmer. Acesta a fost înjunghiat mortal în martie 2017, în apropierea Parlamentului, de către Khalid Masood, un britanic convertit la islam.

Un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost arestat și acuzat de atentat la decența publică, după ce a fost fotografiat în timp ce urina pe o placă comemorativă ridicată pentru a-l omagia pe un polițist care a fost ucis în timpul atacului terorist din 2017 din apropierea Parlamentului britanic, a anunțat poliția din Londra.

Fotografia bărbatului, făcută sâmbătă, în momentul în care militant de extremă dreaptă manifestau în centrul capitalei britanice, aruncând cu diverse obiecte, a circulat rapid pe rețelele sociale, provocând reacții de indignare.

Bărbatul în cauză, care locuiește în Essex, la nord-est de Londra, a fost arestat după ce s-a prezentat el însuși la un comisariat de poliție, a indicat Scotland Yard. El va fi adus, luni, în fața unui tribunalului Westminster Magistrates.

Polițistul Keith Palmer (48 de ani) a fost înjunghiat mortal în martie 2017, în apropiere de Parlament, de către Khalid Masood, un britanic în vârstă de 52 de ani convertit la islam, cunoscut serviciilor de poliție. Palmer se afla în fața uneia din intrările Parlamentului unde Masood a încercat să intre. Keith Palmer, care lucra în poliție de 15 ani,  era căsătorit și tată de familie. El nu era înarmat, cum este cazul multor agenți din capital britanică

Înainte să-l ucidă pe Palmer, Masood a intrat intenționat cu mașina în pietonii aflați pe podul Westminster, ucigând trei persoane.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, a declarat că degradarea plăcii comemorative a lui Keith Palmer a fost „absolut îngrozitoare și rușinoasă”, condamnând și ciocnirile dintre activiștii de extremă dreaptă și poliție.

În total,  113 persoane au fost arestate în special pentru tulburarea ordinii publice, atacuri împotriva forțelor de poliție și deținere de arme. în urma protestelor de această sâmbătă din centrul Londrei.

Potrivit poliției metropolitane, 23 de polițiști au fost răniți.

Comandantul poliției metropolitane, Bas Javid, a declarat că aceste evenimente sunt „absolut șocante”.

„Huliganismul orb ca acesta este total inacceptabil și mă bucur că s-au făcut arestări. Acum vom colabora strâns cu instanțele pentru a obține dreptate”, a spus el.

 

foto: Tobias Ellwood/Twitter

 

Ne puteți urmări și pe Google News