Exclusiv. Dezvăluiri inedite despre Costin Mărculescu. Un preot vrea să îi împlinească ultimul vis

Exclusiv. Dezvăluiri inedite despre Costin Mărculescu. Un preot vrea să îi împlinească ultimul vis

Moartea neașteptată a actorului Costin Mărculescu a lăsat în urmă multe semne de întrebare. Însă, ies la iveală lucruri mai puțin știute din ultimii ani ai vieții sale. Evz.ro a aflat detalii în exclusivitate despre cum au luat naștere ultimele sale proiecte: cartea autobiografică și un film dar și cum un preot s-a oferit să îi publice cartea într-un scop nobil

După moartea neașteptată a actorului Costin Mărculescu, descoperit fără suflare în noaptea de 10 spre 11 iunie, la vârsta de 50 de ani, mulți s-au grăbit să spună că vor scoate cartea despre care tot vorbea artistul, în ultimii doi ani. Cel care a scris-o și care a avut această inițiativă este, însă, scriitorul și jurnalistul Elisei Virgil,  despre care a spus că era „un proiect de redresare a omului și actorului Costin Mărculescu”.

 

Elisei Virgil a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că a luat decizia de a scrie cartea autobiografică a lui Costin Mărculescu pentru că „mă deranja, ca semen, să tot fie luat peste picior. Mă durea când împrumuta sume de bani derizorii, gen 30-40-50 de lei. Mi se părea o umilință”.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

 

„Vă relatez, pe scurt, geneza cărții, „Bombă cu fitil aprins”, pe care am scris-o și al cărei personaj central este Costin Mărculescu”, a transmis, pentru evz.ro, Elisei Virgil.

 

Scriitorul a povestit că s-a întâlnit cu actorul „într-un grup de prieteni, la o cafenea de pe bulevardul Schitu Măgureanu, din București”.

„Costin era într-o stare avansată de depresie. Încă suferea după despărțirea de iubita lui, Cristina. Ne-am separat la o masă. În urma unor confesiuni pe care mi le-a făcut, i-am propus să scriu o carte depre el. A fost încântat. M-am deplasat de multe ori în Capitală, cu laptop-ul după mine. El îmi povestea, eu notam. Când materialul era gata, i-l trimiteam pe messenger sau i-l citeam la telefon”, a relatat Elisei Virgil.

 

În context, scriitorul a ținut să facă o precizare:

 

„Trebuie să lămuresc care a fost scopul acestei cărți. Pur și simplu, un proiect de redresare a omului și actorului Costin Mărculescu. De reintegrare în social, în cotidian. Bineînțeles, scopul major, de echilibru financiar. Avea datorii, nu reușea să-și plătească nici măcar suma de aproximativ 90 de milioane de lei vechi la întreținere, pentru garsoniera închiriată. Mă deranja, ca semen, să tot fie luat peste picior. Mă durea când împrumuta sume de bani derizorii, gen 30-40-50 de lei. Mi se părea o umilință”.

 

Apoi, scriitorul a precizat și detalii despre proiectul pus la cale și pentru care bătuse palma cu actorul Costin Mărculescu, care includea și realizarea unui film....