Nastratin Hogea mergea mereu în Marele Bazar. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Nastratin Hogea mergea mereu în Marele Bazar. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti de bine, pozitiv.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. În weekend poţi să ai curaj în promovarea intereselor proprii.

13,14 iunie

 

Nastratin Hogea mergea mereu în Marele Bazar. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 13 iunie s-au născut  Caius Iulius Agricola, William Butler, Yeats, Luis Walter Alvarez, Christo, Paavo Nurmi, Don Budge, Martha Washington, Simion Ismailciuc, Eugen Pora, Mihai Creangă, Paul Miron, Gheorghe Zaman, Klaus Werner Johannis. Pe 14 iunie s-au născut Ernesto Rafael „Che” Guevara de la Serna, Harriet Beecher Stowe, Steffi Graf, Boy George, Donald Trump, Karel Gott, Giannina Naninni, Vasile V. Vasilache, Dumitru Pârvulescu, Mihai Brediceanu, Cornel Coman, Alexandru Darie.

 În calendarul creştin-ortodox, fix, sâmbătă, 13 iunie sunt Sfinţii: Achilina şi Trifilie din Cipru. Duminică, 14 iunie sunt Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita. Lăsatul secului pentru Postul Sf.Ap. Petru și Pavel.

Nimic în “Kalendar” pe 13 iunie, dar tradiţia arată că, pe 14 iunie, este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină, dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe! Oricum, în această perioadă șerpii sunt cam duși cu capul, este perioada împerecherii lor, atenție dacă faceți pic-nic pe iarbă.

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu. Bun, cade duminica, aşa că nu este greu de ţinut!

Ar fi împlinit 92 de ani, dacă nu ar fi fost trimis la moarte, în Bolivia, de către Fidel Castro, gelos pe succesele lui. Astăzi îl pomenim pe revoluționarul argentinian, pe rebelul cu o cauză, Che Guevara. Nu a fost niciodată modelul meu de viață, dar nu pot să nu-l respect și să nu-l admir. Che este exemplul sentimental şi tragic al celui care merge până la capăt, plătind chiar cu preţul vieţii ideea proprie, idealul, cauza căreia i s-a dedicat. Medic şi asasin, cinic şi romantic, iubit de săraci și urât de bogați, adorat de femei și invidiat de bărbați, exemplu de dualitate a zodiei Gemenilor, cu foarte multe defecte şi poate cu și mai multe calităţi, Che a fost o figură complexă, de legendă, pe drept cuvânt caracterizat de Jean-Paul Sartre: “a fost cea mai completă fiinţă umană a vremurilor noastre”.  Născut în aceiași zi, în același grad din zodie, cu alt Geamăn celebru, Donald Trump. Nu seamănă deloc unul cu altul, dar îi unește aceiași caracteristică a Dioscurilor de a-și urma propria viziune, de a crede nestrămutat în faptul că au dreptate. Chiar, cu prețul vieții!