Scandal în Guvern. Un ministru greu, acuzat că a abuzat mai multe femei

Scandal în Guvern. Un ministru greu, acuzat că a abuzat mai multe femei

Gerald Darmanin, ministrul Fondurilor din Franța, a fost acuzat de viol de către o femeie care îi ceruse ajutorul într-o problemă legală.

Judecătorii din Paris au ordonat redeschiderea imediată a unei anchete ce privește mai multe acuzații de viol, formulate în anul 2009 împotriva ministrului Fondurilor, Gérald Darmanin, scrie Urdupoint.com.

O femeie l-a acuzat pe Gerald Darmanin, ministrul în vârstă de 37 de ani, că ar fi violat-o după ce aceasta s-a dus la el pentru a-i cere ajutorul în ștergerea cazierului.

Sophie Patterson-Spatz este numele altei femei care acuză același ministru de viol și abuz de putere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curtea de Casație și Justiție din Paris, cea mai puternică instituție din țară, a ordonat Curții de Apel Paris să verifice retragerea acuzațiilor față de ministrul Darmanin ce a avut loc în anul 2018, după ce audierea premilinară a avut loc, dar în lipsa femeii care l-a acuzat, din motive personale invocate de aceasta.

Judecătorii au decis marți că magistratul care a hotărât încheierea cazului în august 2018 s-a înșelat când și-a bazat concluzia doar pe rezultatele anchetei preliminare. Magistratul respectiv ar fi constatat că ancheta nu a scos la iveală și alte dovezi care să susțină aceste acuzații.

Avocații lui Patterson-Spatz au spus într-o declarație de presă că spera ca „conducerea din prezent să conducă spre o ancheta așa cum se cuvine, care să ia în serios toate elementele plângerii”. „Echipa legală a ministerului a spus că Damanin a semnat o plângere pentru defăimare”, a ai adăugat acesta.

În luna februarie a anului 2018, acuzațiile împotriva lui Darmanin au fost respinse, după ce procurorul care se ocupa de cazul din Paris a declarat că „proba preliminară a eșuat în a stabili că nu ar fi existat acord de ambele părți, atât din partea acuzatorului, cât și a pârâtului” sau că „femeia s-ar fi aflat sub orice fel de constrângere sau amenințare”. La acel moment, Darmanin a infirmat imediat toate zvonurile conform cărora ar fi pus presiune pe Patterson-Spatz pentru a o forța să se culce cu el în schimbul unui cazier curat.

O a doua acuzatoare, rezidentă în Tourcoing, unde actualul ministru a fost primar între 2014 şi 2017, a depus plângere pentru „abuz de situaţie vulnerabilă”, afirmând că Darmanin i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unei locuinţe. Şi acest dosar a fost închis fără continuarea procedurilor penale de parchetul din Paris în primăvara lui 2018.