Cum s-a făcut un polițist, din Constanța, tovarăș cu braconierii și contrabandiștii. Acum e arestat

Cum s-a făcut un polițist, din Constanța, tovarăș cu braconierii și contrabandiștii. Acum e arestat

Adjunctul șefului de post al Poliției Palas, din cadrul Secției Regionale Tranporturi Constanța, a fost băgat, vineri seara, în Arestul Poliției Județene, unde va fi încarcerat pentru 25 de zile, acuzat, printre altele, că a divulgat braconierilor efectuarea unor percheziții la domiciliile acestora.

Polițistul de la Transporturi Constanța, care locuiește în Murfatlar, era cunoscut în cercul vânătorilor din județul Constanța, participând chiar și la acțiuni ilegale de vânătoare. Mergea la chefuri împreună cu braconierii, fiind ”respectat” pentru prietenia cu ei. Era considerat și un apropiat al infractorilor care se ocupau cu contrabanda.

Polițistul a intrat însă în atenția Direcției Generale Anticorupție Constanța. În urma cercetărilor asupra activității sale, dar și a unui denunț, s-a constatat că polițistul îi anunța pe braconieri când urma să aibă loc percheziții. Mai mult, el ar fi divulgat unor contrabandiști chiar și numele unor colaboratori sub acoperire, contribuind astfel la distrugerea unor dosare.

Pus in fața probelor prezentate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițistul nu și-a recunoscut faptele. El a fost deferit, vineri, instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de ”folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”. Judecătorii au dispus arestarea preventivă pe 25 de zile, fiind introdus în Arestul IPJ Constanța.

Ne puteți urmări și pe Google News