Războiul teoriilor conspirației! De ce a trecut fostul șef MI6 de partea lui Trump?

Războiul teoriilor conspirației! De ce a trecut fostul șef MI6 de partea lui Trump?

Fostul șef al spionajului britanic (faimosul MT6) consideră că SARS-Cov-2 este un virus modificat genetic,  care a scăpat accidental dintr-un laborator chinez.

Într-un interviu acordat ziarului Telegraph, Sir Richard Dearlove se referă la un „articol științific finalizat săptămâna aceasta de o echipă de cercetare norvegiană-britanică, care susține că a descoperit indicii în secvența genetică a Covid-19, care sugerează că elemente cheie au fost „inserate” și este posibil să nu fi evoluat în mod natural ”.

Într-adevăr, studiul numit "A Reconstructed Historical Aetiology of the SARS-CoV-2 Spike" afirmă că noul coronavirus este „remarcabil de bine adaptat” pentru a infecta oamenii și este foarte probabil să fie rezultatul unor experiențe făcute în laboratorul din Wuhan, notează site-ul zerohedge.com.

Câteva precizări trebuie făcute de la bun început.  Studiul științific la care se referă Dearlove „nu a apărut încă în paginile revistelor științifice serioase, care supun studiile cercetătorilor unor recenzii”, notează ziarul italian Il Giornale. De altfel, revistele Nature și Journal of Virology, au considerat că cercetarea este „improprie pentru publicare”, iar Review-ul trimestrial al Biophysics Discovery a acceptat-o după ce au fost eliminate acuzațiile explicite la adresa Chinei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fără îndoială, aici ar putea fi  vorba de mâna (sau, mai degrabă, sponsorizările) Beijingului, dar nici implicarea lui Dearlove în promovarea teorii virusului creat în laborator nu pare chiar onestă.

Nu de alta, dar Sir Richard Dearlove a mai fost amestecat în dezinformări la scară mondială.  El este, de altfel, cel are în urmă cu două decenii i-a spus premierului britanic Tony Blair că are încredere în rapoartele oamenilor săi cu privire la armele de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein, chiar dacă știa că sursa principală a acestor informații este un mincinos dovedit.