Vremea, 30 mai. Surprize în prag de vară. Fenomenul cuprinde toată țara

Vremea, 30 mai. Surprize în prag de vară. Fenomenul cuprinde toată țara

Meteorologii nu au vești bune pentru ultimul weekend din luna mai.

Vremea se va menţine în general instabilă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă, chiar rece pentru sfârşitul lunii mai în nord şi nord-est. Vor fi înnorări, iar în a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, pe alocuri căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Aceste fenomene vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane, dar pe spaţii mai restrânse se vor fi semnalate și în restul teritoriului. Izolat, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În cursul nopții, cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul şi în nord-estul teritoriului, unde local va ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

În Bucuresti, deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru sfârşitul lunii mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

În special în a doua parte a zilei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.