Alertă printre samsarii de case! Un județ din România, răscolit de mascați. S-a lăsat cu arestări
- Alexandru Toader
- 28 mai 2020, 10:54
În urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii prahoveni într-un dosar privind furturi din case şi maşini, zece persoane au fost reținute.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a emis, joi, un comunicat, potrivit căruia în acest dosar au avut loc 16 percheziţii, 12 mandate de aducere fiind puse în aplicare.
„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 - prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuinţe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajaţi ai unor societăţi de distribuţie energie electrică/gaze sau ar dori să ofere bunuri în amintirea unor rude decedate şi, distrăgând atenţia părţilor vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani.
Totodată, persoanele menţionate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părţi vătămate, prin violenţă. De asemenea, în activitatea infracţională, aceştia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deţine acest drept”, arată sursa citată.
Conform IPJ Prahova, prejudiciul cauzat se ridica la suma de 50.000 de lei, iar cele zece persoane reținute vor fi prezentate joi unităţii de parchet pentru dispunerea de măsuri preventive.
La intervenția de joi au luat parte și luptători din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Ploiești, București, Buzău și Brașov, iar activităţile au beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Altfel, marți dimineață, poliţiştii din Prahova au făcut șapte percheziţii la persoane bănuite de proxenetism, opt persoane urmând să fie duse la audieri.
„La data de 28 mai 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti efectuează 7 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism. Toate descinderile se desfăşoară în localităţi de pe raza judeţului Prahova", anunţă Poliţia.
Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi comis acte de proxenetism, atât pe teritoriul României, cât şi în afara ţării, prin metoda „loverboy”.
Aceştia ar fi avut, iniţial, relaţii de prietenie/concubinaj cu femei pe care, ulterior, le-ar fi determinat să se prostitueze, în special în cluburi din afara ţării.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de euro.