Fabrica „Antibiotice” Iaşi, în războiul giganţilor medicamentului pe piaţa mondială

Fabrica „Antibiotice” Iaşi, în războiul giganţilor medicamentului pe piaţa mondială

Piaţa de medicamente este, la nivel mondial, poate cea mai bănoasă afacere. Cu profituri mult peste traficul internaţional de droguri, ori vânzările de armament sau diamante. Sănătatea este dragă oricui. Şi pentru ea, orice om, indiferent de starea lui socială sau materială, este gata să plătească oricât. Sănătatea oamenilor a fost însă scoasă la tarabă, de oameni fără scrupule şi se vinde cui dă mai mult.

Comerţul cu viaţa şi moartea, aduce profituri de sute de mii de miliarde anual. În jurul banalelor pastile pe care oricine le are în casă, se învârt afaceri uriaşe. Mari corporaţii transnaţionale, dar şi organizaţii internaţionale sunt băgate până în gât, în această afacere uriaşă. Care are ca miză profitul.

Pandemia de coronavirus a declanşat pe piaţa mondială a medicamentelor un război mai crâncen decât a fost până acum. Pentru că şi profiturile sunt acum mai mari. Am arătat în evz.ro din data de 6 martie, cum corporaţia americană „Moderna”, la numai o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat pandemia, „Moderna” a anunţat la rându-i că deja testează pe oameni vaccinul împotriva coronavirusului. Rezultatul: Un salt cu 30 la sută într-o singură zi a valorii acţiunilor societăţii! Câştigurile: peste un miliard de dolari în numai o singură zi. Vaccinul nu a apărut nici în ziua de azi. Doar banii s-au luat.

România pe frontul anti COVIT-19

Ne puteți urmări și pe Google News

Industria de medicamente din România a fost distrusă sistematic în ultimii 30 de ani. De la darâmarea Institutului „Cantacuzino” pentru cercetări în domeniu şi până la fabricile de medicamente. Nu trebuia să mai producem nimic. În ţara profesorului Paulescu, descoperitorul insulinei, românii diabetici se tratau cu medicamente din import.

Oameni inimoşi însă au rezistat acestui asalt. Şi România a rămas în piaţă, cu puţinele resurse pe care le mai aveau. Unul dintre bastioanele din linia întâi este Întreprinderea de Antibiotice din Iaşi. De mai bine de 60 de ani, a rămas în picioare. Acum, este implicată şi în bătălia împotriva noului virus.

În România se produce hidroxiclorochina

La începutul lunii februarie, celebrul profesor francez Didier Raoult, directorul Institutului de Boli Infecţioase din Marsilia, a anunţat în câteva articole de specialitate că foloseşte pentru tratarea pacienţilor cu COVID – 19,  hidroxiclorochina, asociată unui antibiotic, azitromicina.

Imediat, mai mulţi medici celebri din lume au preluat tratamentul, care se pare că a dat rezultate remarcabile. Hidroxiclorochina este o substanţă cunoscută de mai multă vreme şi care este folosită pentru tratarea bolilor autoimune, cum ar fi lupusul, dar şi a malariei.

Ea a devenit extrem de cunoscută mai ales după ce Donald Trump, preşedintele SUA a afirmat că ia preventiv, în fiecare zi, hidroxiclorochină. De asemenea,  Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, ţară greu încercată de virus, spune că tratamentul de bază folosit în ţara sa este cel al profesorului francez. Adică hidroxiclorochina.