Cazul de la Iași se complică. Mai tânărul soț al sopranei Maria Macsim și vecina amantă

  Cazul de la Iași se complică. Mai tânărul soț al sopranei Maria Macsim și vecina amantă

Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, aflată acum în comă de gradul IV la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce a suferit un presupus accident casnic, începe să se complice şi mai rău decât a fost până acum. Pentru că apare un personaj cheie, care a fost deja audiat de către anchetatori.

Se sparge pojghiţa de armonie în cuplu

Dacă în prima şi a doua zi de după presupusul accident casnic al mezzosopranei, toată lumea prezenta relaţia cu soţul ca pe una foarte bună, această pojghiţă subţire începe să se crape.

Maria Macsim Nicoară mai fusese căsătorită. Cu un om din afara „notelor”, cum ne-au spus colegii. A fost nefericită în această căsnicie. A divorţat. S-a recăsătorit. Se părea că acum îşi găsise, în sfârşit, împlinirea şi în căsnicie. Pentru că, profesional, este una dintre cele mai apreciate mezzosoprane din ţară. Soţul, tot un om de „note”, pianist de meserie. Pe vremea când s-a căasătorit cu Maria, adică acum aproximativ trei ani de zile era profesor de pian la Conservatorul din Iaşi. O familie fericită de artişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai că acum, la nici o săptămână de la tragedie, aflăm că situaţia nu era chiar atât de roz. Dimpotrivă. Pe măsură ce ancheta înaintează, apar lucruri pe care la început doar le bănuiam sau erau rostite de către apropiaţi cu jumătate de gură. Familia fericită, de fapt nu era deloc fericită. Ba, mai mult. În ultima vreme, acest lucru începuse să se vadă şi în afara casei. Cei doi nu se mai ascundeau. Nu mai pozau în societate. Colegii spuneau că Maria era foarte abătută, mai ales în ultimile două luni. Unei apropiate, singura prietenă pe care o avea în Operă, pentru că altminteri era o fire retrasă, dar extrem de muncitoare şi conştiincioasă, o profesionistă desăvârşită, îi mărturisise că ar vrea să divorţeze, dar se teme să-i spună soţului, pentru că acesta ar putea deveni violent.

Acum, există declaraţii ale apropiaţilor care afirmă că în ultima vreme mai ales, Codrin se purta foarte urât cu artista, chiar în public. De multe ori lăsa de-o parte orice jenă şi o jignea sau ţipa la ea, când erau şi alţii de faţă.

Un mic gigolo cu pian, dar cu mult alcool

Codrin Nicoară, cel cu care s-a căsătorit Maria, este mai tânăr decât ea. Nu are faima de cuceritor, dar este un individ simpatic. A rămas însă practic fără slujbă, atunci când a venit ordinul de ministru care spunea că nu mai pot preda la facultate decât cadrele didactice care au doctorat.

Codrin Nicoară a tot încercat să-şi ia doctoratul, dar a fost un eşec total. Aşa că a rămas doar profesor asociat la Conservator, adică plătit cu ora. În aceste condiţii, câştigurile lui au devenit subţiri de tot. Aşa cum am spus şi în materialul anterior despre acest caz, cea care „ţinea casa” cum se spune, cea care aducea banii, era Maria Macsim Nicoară.

Acum, după ce s-a petrecut tragedia, apropiaţii au început să rupă tăcerea. În primul material, evz.ro a redat o declaraţie a unui vecin, care ne-a mărturisit că, în câteva rânduri, scandalurile dintre cei doi erau atât de mari încât a fost nevoit să cheme poliţia.

Astăzi, cei care îi cunoşteau, după ce, mai cu jumătate de gură, îl caracterizau pe Codrin Nicoară drept un băiat bun, dar nu excludeau posibilitatea de a deveni violent, mai ales atunci când bea, fac afirmaţii care încep să lumineze această speţă.

Avocatul soțului a confirmat ceea ce am menţionat şi noi e la început: faptul că soţii nu mai dormeau împreună. Maria dormea la etaj, iar Codrin la parter. Zilele trecute a apărut în anchetă și amanta soțului.