Lance Amstrong face dezvăluiri complete. Când a început să se dopeze

Lance Amstrong face dezvăluiri complete. Când a început să se dopeze

Ciclistul Lance Armstrong susține că a început să ia substanțe interzise, pentru crșterea performanețelor sportive, încă de la 21 de ani. El a făcut aceste dezvăluiri într-n film documentar „Lance”, care va fi difuzat în două părţi, pe 24 şi 31 mai, de postul american de televiziune ESPN.

Televiziunea americană a difuzat câteva secvenţe în premieră din acest documentar, în care fostul campion povestește cum a început să se dopeze. .

„Când m-am dopat pentru prima oară? Trebuie să fi avut 21 de ani, era în timpul primului meu sezon ca profesionist”, a povestit Armstrong, care a cucerit titlul de campion mondial în anul respectiv (1993), la Oslo.

El a precizat că nu știe dacă substanțele interzise pe care le-a folosit în carieră i-au produs, în urmă cu mai mulți ani, cancerul testicular, deși spune că a luat hormone de creștere cu puțin timp înainte să fie diagnosticat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă dopajul mi-a produs cancerul? Nu ştiu, însă nu pot spune cu siguranţă că nu”, a subliniat americanul.

În ianuarie 2013, Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat în cea mai mare parte a carierei sale sportive. Ciclistul a fost suspendat pe viaţă, în octombrie 2012, de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), care i-a retras din palmares cele şapte titluri cucerite în Marea Buclă.

Acum, documentarul ESPN va prezenta suişurile şi coborâşurile carierei rutierului texan, dându-i totodată cuvântul fostului său coechipier George Hincapie sau lui Derek Bouchard-Hall, fostul conducător al ciclismului american.