Prof. Raoul: „Epidemia este pe terminate... Nu va urma valul doi!”

Prof. Raoul: „Epidemia este pe terminate... Nu va urma valul doi!”

Epidemiologul francez Didier Raoult difuzează săptămânat câte un mesaj video legat de evoluția epidemiei de coronavirus.

În mesajul dat publicității marți, profesorul considerat de mulți epidemiologul nr.1 al lumii, afirmă:

„Acest episod este pe cale de a se termina. Nicăieri nu există un al doilea val. Este curba epidemică banală, dar, desigur, cu cazuri sporadice ici sau colo, unde un purtător al virusului supercontagios va contamina persoane în jurul său. Dar aceasta nu se mai traduce într-o dinamică epidemică.”

Profesorul de la Marsilia a descris faimoasa curbă în formă de clopot a epidemiei din orașul său, care a durat jumătate din timpul observat în restul țării, fenomen care s-ar datora testării sistematice și masive la clinica pe care o conduce, dar și tratamentului prescris de medicii de la acest institut, printre care faimoasa hidroxiclorochină, căreia regimul Macron i-a pus numeroase bețe în roate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Didier Raoult a cerut în noul mesaj video ca frica provocată de epidemie să nu facă să se piardă din vedere care este rolul medicinei: „să îngrijească oamenii, nu să-i țină în case”.

Profesorul a citat mai cu seamă exemplele Islandei și Suediei, care „au aplicat tratamente, chiar dacă nu există medicamentul precis pentru a ucide virusul”.

Raoult a afirmat că situația din aceste țări este mai bună decât a altora din Europa și că aici s-au înregistrat mai puțini morți, așa cum situația din Marsilia a fost mai bună decât în restul Franței. La clinica lui Raoult, rata mortalității în rândul persoanelor internate cu COVID-19 a fost de 0,8%, spune profesorul.