Revoluție la BAC și la Evaluare! Ce împlică Programul național de pre-testare a elevilor?
- Florian Saiu
- 12 mai 2020, 13:35
În contextul suspendării cursurilor școlare, al ultimelor decizii administrative legate de menținerea calendarului pentru examenele anilor terminali, precum și al pivotării învățământului spre mediul digital, a fost inițiat, prin intermediul platformei Brio.ro, Programul național de pre-testare gratuită și nelimitată pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a.
Programul este nelimitat cu privire la numărul de elevi înscriși. Fiecare elev înscris primește acces gratuit la 4 teste de Matematică și 4 teste de Limba Română pentru Evaluare Națională și Bacalaureat 2020.
De asemenea, poate primi acces la un număr nelimitat de testări cu condiția oferirii de recomandări directe pentru noi înscrieri, conform Regulamentului Oficial al Programului Examene cu Brio, ce se desfășoară în perioada 08.05 - 30.08.2020 la inițiativa asociației Dedeman.
Testare și evaluare
Colaborarea sub numele „Examene cu Brio” marchează un efort unic de implicare socială cu misiunea de a sprijini în această perioadă dificilă și delicată atât elevii și familiile acestora, cât și profesorii de Matematică și Limba Română, nevoiți în acest an de răscruce să apeleze la instrumente complementare școlii tradiționale pentru a susține pregătirea în scopul examenelor.
Programul se desfășoară prin intermediul platformei digitale Brio, care pune la dispoziția celor înscriși atât testarea, cât și evaluarea cunoștințelor la materiile de bază.
Cum te înscrii
Dar ce înseamnă mai exact Brio?
Brio este singura platforma digitală de soluții fundamentate științific pentru testare si evaluare școlară, destinată elevilor din clasele I -XII, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România.
Cum te poți conecta?
Înscrierea se realizează simplu, prin accesarea adresei online brio.ro/examenecubrio, care va fi disponibilă nelimitat, pe întreaga perioadă a calendarului de examene școlare 2020, inclusiv în a doua sesiune de examinare.
Avizat de Ministerul Educației
Brio este avizat de Ministerul Educației și Cercetării, Sistemul de Testare Brio fiind un produs științific conceput pe baza programei școlare din România, conceptualizat de o echipă de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie, conduși de Dragoș Iliescu, Chief Scientist și fondator Brio, doctor în psihologie, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.
Testele la Matematică sunt autorizate de Gazeta Matematica.
20.000 de probleme la matematică
„Primul test Brio îi va spune unui elev care este nivelul său actual, punctele tari și punctele slabe, dar și unde ar trebui să mai lucreze pentru a îndrepta lacunele identificate. La matematică, testele cuprind peste 20.000 de probleme care acoperă programa școlară, fără ca întrebările să se repete, chiar dacă un elev dorește să dea de zece ori același test”, ne-a explicat profesorul Dragoș Iliescu.
Și o recomandare: „Testați-vă, ca să aflați unde trebuie să mai învățați! Testați-vă, fiindcă este un test digital la îndemână, pe care îl puteți da singuri și apoi discuta cu părinții voștri sau profesorii despre cum să vă îmbunătățiți șansele de trecere cu brio a examenelor!”
Baftă!