Încă o pisică depistată cu coronavirus. Este cel de-al şaselea caz din lume

Încă o pisică depistată cu coronavirus. Este cel de-al şaselea caz din lume

Cercetătorii spanioli au descoperit un caz de contaminare cu noul coronavirus la o pisică care suferea și de o problemă cardiacă. Centrul pentru Investigarea Sănătăţii Animalelor (CReSA) citat de ziarul regional „La Vanguardia” a anunțat că pisica a trebuit să fie eutanasiată. Este primul caz de animal contaminat din Spania și al șaselea din întreaga lume.

Pisica pe numele său Negrito, care era animalul de companie a unei familii care a avut mai mulți membri bolnavi de Covid-19, a fost dusă la un spital veterinar având dificultăţi de respiraţie, temperatură ridicată şi insuficienţă cardiacă. Din acest motiv medicii au decis că trebuie eutanasiată.

În urma necropsiei a fsot identificată prezența virusului SARS-CoV-2 în diverse mostre extrase, deşi încărcătura virală era redusă.

Reprezentanții CReSA din Catalonia susțin că oamenii pot transmite noul virus și pisicilor, chiar dacă principala cale de transmitere este de la om la om, iar felinele au o capacitate foarte redusă de a transmite boala mai departe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studii ştiinţifice arată că pisicile fac parte din speciile sensibile la infectarea cu noul coronavirus la fel ca hamsterii, dihorii, nurcile, primatele şi, într-o măsură redusă, câinii.

În acest context se recomandă ca persoanele infectate cu SARS-CoV-2 să se spele pe mâini înainte şi după contactul cu animalele companie, la fel ca şi în cazul manipulării diferitelor obiecte şi a mâncării animalelor.