Mafioții români fac legea în Mexic! Au „uns” autoritățile și presa și s-au aliat cu Sinaloa!

Mafioții români fac legea în Mexic! Au „uns” autoritățile și presa și s-au aliat cu Sinaloa!

Dacă faima artiștilor și sportivilor români trece din ce în ce mai greu granițele țării, infractorilor romni li s-a dus buhul în toată lumea. Clanurile nu se mai mulțumesc să bage în sperieți Vestul Europei. De o bună bucată de vreme și-au extins operațiunile și peste ocean dovedind că se pricep să utilizeze tehnologia și să mituiască pe toată lumea. Informațiile vin de la publicația mexicană AM:

“În septembrie 2015, ziarul britanic "Daily Mail" a publicat o investigație extinsă efectuată la Cancun de către un expert în domeniul securității cibernetice. Publicația a descoperit că cel puțin 19 bancomate situate în Riviera Maya fuseseră jefuite cu "cel mai avansat hardware pentru furt de date din istorie".

Bărbați cu accent est-european plasau în interiorul bancomatelor un dispozitiv care colecta informațiile despre cardurile de credit și de debit folosite.

Datele erau apoi transmise, prin Bluetooth, către smartphone-urile mafioților. Bancomatele la care se umblase” se aflau în Cancun, Playa del Carmen, Cozumel și Tulum, printre alte destinații turistice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit investigației făcute de "Daily Mail", toate tranzacțiile aveau legătură cu "o companie ciudată numită Instacash".

Brian Krebs, autorul reportajului, a semnalat că dispozitivul folosit în atacuri costa numai 550 de dolari și putea fi achiziționat online.

Urmele companiei Instacash "se pierdeau" într-o rețea întunecată de companii care acționau ca intermediari. Pe vremea aceea, existau în Riviera Maya 70 de bancomate Instacash.

Ziarul britanic a crezut că a dat peste una dintre operațiunile mafiei rusești: o afacere care, într-o destinație turistică frecventată de milioane de oameni în fiecare an, aducea profituri de peste 5 milioane de dolari pe lună.