Dezastru total pentru aplicația „Contact Tracing”. Să ne bucurăm?

Dezastru total pentru aplicația „Contact Tracing”. Să ne bucurăm?

Să ne bucurăm că nu mai putem fi monitorizaţi? Astăzi s-a anunţat că aplicație de urmărire a contactelor coronavirus NHS funcţionează doar la „jumătate” pe iPhone, după ce experții au afirmat că poate funcționa eficient pe dispozitive doar dacă ecranul este deblocat. 

Aplicația „NHS Covid-19” este o piesă cheie în planul guvernului britanic de a scoate țara din blocajul economic în dorinţa ca oamenii să revină la muncă ajutaţi şi "protejaţi" de această aplicaţie.

Dar o serie de îngrijorări cu privire la aplicație au fost ridicate astăzi, după ce ieri, experții au avertizat că este deschisă abuzurilor, deoarece le permite utilizatorilor să declanșeze alerte la toate contactele lor, pur și simplu spunând programului că se simt rău. Acest lucru ar putea duce la haos total declanţând o serie de alerte false.

Un expert a susținut că aplicația NHS funcționează doar pe iPhone-uri - deoarece tehnologia sa Bluetooth „ascultă” alte telefoane atunci când receptorul este blocat. Înseamnă că atunci când două iPhone-uri blocate care au aplicația  şi sunt împreună, nu li se va înregistra contactul.

Dr. Michael Veale, profesor la University College London, a declarat pentru MailOnline că aplicația „funcționează doar pe jumătate pe iPhone-uri”. El a adăugat: „Se datorează faptului că Regatul Unit a decis, spre deosebire de țări precum Irlanda, Germania, Austria, Elveția, Estonia și altele, să nu folosească noi module descentralizate pe care Apple le oferă în noul său sistem de operare iOS 13.5 săptămâna viitoare.

În special, iPhone-urile pot „asculta” doar atunci când sunt blocate și nu pot comunica cu alte telefoane