Revanșa lui Trump: Noi bombe despre „Statul Paralel” vor exploda în nasul Democraților

Revanșa lui Trump: Noi bombe despre „Statul Paralel” vor exploda în nasul Democraților

Democratul Adam Schiff, președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, a declarat că va publica în sfârșit transcrierile audierilor din cadrul investigației privind presupusa complicitate Trump – Rusia.

Un purtător de cuvânt al lui Schiff a făcut anunțul miercuri, după apariția unei scrisori a lui Richard Grenell, directorul National Intelligence, care afirmă că va publica el, pe propria răspundere, cele 53 de transcrieri, dacă politicianul Democrat nu o face.

Marți, Republicanii din cadrul Comisiilor Judiciară și de Supraveghere l-au acuzat pe Schiff de „blocarea” publicării transcrierilor.

Comisia pentru Informații din Cameră a votat în septembrie 2018, când era condusă de Republicani, să dea publicității transcrierile audierilor cu oficiali ai administrației Obama, cu membri și asociați ai echipei de campanie electorală a lui Trump și altele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biroul Directorului National Intelligence (comunitatea de informații, care cuprinde cele 17 agenții de securitate ale SUA) a finalizat trecerea în revistă a 43 de transcrieri în iunie 2019. Alte zece transcrieri au fost supervizate recent.

„Vă solicit să onorați declarațiile dvs. anterioare și votul în unanimitate al comisiei dvs. în această chestiune, și să faceți publice cele 53 de transcrieri pentru membrii Congresului și pentru opinia publică americană cât mai curând posibil”, arată Grenell în scrisoarea către Schiff.

„Și eu doresc să dau publicității transcrierile direct de la Biroul Directorului National Intelligence (BDNI), pentru a asigura aplicarea votului unanim și bipartizan de a publica transcrierile”, a adăugat Grenell.

Cu spatele la zid, Schiff a încercat să răstoarne situația în favoarea sa, sau măcar să salveze aparențele:

„După mai bine de un an de întârziere care nu era necesară, BDNI a încheiat în fine prelungita analiză a clasificării trascrierilor Comisiei, și se pare de asemenea că și Casa Albă a renunțat acum la insistența de a revedea anumite transcriei cheie, pe care Comisia le-a respins în mod oportun”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Schiff într-o declarație, potrivit lui CNN.

„Examinarea de către noi a noilor redactări va fi cât de expeditivă se va putea în condițiile pandemiei, și așteptăm să dăm publicității transcrierile cât mai curând.”

Comisia de Informații a audiat mai mulți oficiali FBI, ale căror acțiuni din timpul Crossfire Hurricane – investigația campaniei electorale a lui Trump – au fost anchetate recent de către Inspectorul General (IG) al Departamentului de Justiție.

Raportul IG arată că FBI a săvârșit erori și omisiuni „semificative” în solicitarea mandatului de supraveghere pentru Carter Page, consilier al campaniei lui Trump.

Multe dintre aceste erori ale FBI au fost legate de felul în care au gestionat relația cu Christopher Steele, fostul spion britanic, al cărui dosar a fost folosit de FBI ca argument pentru a obține mandatul de urmărire și ascultare a lui Page.

Steele însuși a recunoscut că nu avea nici un fel de dovezi pentru afirmațiile incriminatoare la adresa lui Donald Trump.

Una dintre transcrierile care urmează să fie dată publicității este cea a audierii lui Michael Gaeta, agentul FBI care a ținut legătura cu Christopher Steele.

De asemenea, va fi dată publicității și transcrierea audierii lui David Kramer, un fost asistent al senatorului John McCain, care a dat dosarul Steele site-ului Buzz Feed News.

Este de așteptat ca aceste transcrieri să șifoneze și mai mult situația Democraților, și așa ieșiți destul de mototoliți, după Raportul Mueller și eșecul inculpării lui Trump.