Trump: E mai rău ca la Pearl Harbor, mai rău ca la World Trade Center

Trump: E mai rău ca la Pearl Harbor, mai rău ca la World Trade Center

Liderul de la Casa Albă a apreciat, miercuri, că actuala criză legată de coronavirus are impact mai mare decât atacul japonez surpriză din 1941 asupra bazei militare americane din Hawai.

„Este mai rău decât ce s-a întâmplat la Pearl Harbor”, a declarat Donald Trump din Biroul Oval, evocând această ofensivă aeriană japoneză care a ucis peste 2.400 de americani și a determinat Statele Unite să intre în cel de-al doilea Război Mondial.

„Este mai rău decât la World Trade Center”, a adăugat el , referindu-se la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 soldate cu aproximativ 3.000 de morți.

„Nu a existat niciodată un atac de asemenea natură. Și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată așa ceva”, a spus Trump, reafirmând dorința sa de a „redeschide țara”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele american a explicat, de asemenea, de ce a renunțat în cele din urmă la eliminarea celulei de criză privind coronavirus, înființată pentru a organiza răspunsul federal la pandemie, scrie Le Point.

„Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză”, a spus el, adăugând că ar putea fi adăugate două sau trei persoane acestei celule. „Este foarte apreciată de public”, a insistat el.

Marți, vicepreședintele Mike Pence a indicat că acest „grup de lucru” va fi desființat în săptămânile următoare pentru a reveni la o funcționare mai tradițională, prin ministere.

Statele Unite au trecut de 70.000 de decese legate de coronavirus și ar putea ajunge la 100.000 înainte de începutul lunii iunie, conform mai multor modele epidemiologice.