Turism pe litoral în vremea pandemiei. Ce propun hotelierii

Turism pe litoral în vremea pandemiei. Ce propun hotelierii

Turiștii vor fi închiși în stațiunile de pe litoral ca pe o navă de croazieră, la intrarea în stațiune li se va lua temperatura corporală, iar salvamarii nu vor mai face respirație gură la gură, găsind alte modalități de a sări în ajutorul celor în pericol de înec.

Sunt propuneri ale asociațiilor hotelierilor de pe litoral, prezentate prefectului de Constanța, George Niculescu, la o intâlnire pe tema posibilelor scenarii de desfășurarea a activităților turistice în vremea pandemiei. Autoritățile locale au vrut să știe cum  vor fi protejați turiștii la mare. Deocamdată nu se știe mare lucru, hotelierii sunt aproape în panică, domnește încă un climat de nesiguranță, neexistând vreo îndrumare din partea guvernului.

"Se aude că administratorul unui hotel, dacă cineva se înbolnăveste, se închide hotelul pe timpul verii, se carantinează toți turiștii etc. Sunt aberații, iar noi nu suntem dispuși să înnfundăm pușcăriile țării”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

În sezonul estival, hotelurile, restaurantele, terasele, cluburile și plajele sunt pline până la refuz. Nu se știe cum se va aplica distanțarea socială. Este aproape imposibil.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Dacă în momentul în care apare un caz într-un hotel și se produce, în lanț, o îmbolnăvire a mai multor zeci de persoane care au interacționat cu acel turist și dacă de aici încolo producem îmbolnăviri în lanț, nu știm știm cine răspunde. Sunt prevederi în Ordonanțele Militare care atrag chiar răspundere penală”, a precizat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT).

Iar Nicolae Bucovală a completat: "Degeaba încercuim noi și facem fel de fel de distanțieri pe plajă, degeaba protejăm dacă nu există Poliția Plajei la ora asta, dacă nu o vor înființa din nou, dacă cei care vând piatră ponce și porumb pe plajă și mai știu eu ce, se plimbă pe zona umedă fără niciun fel de restricții și nu-i testează nimeni".