Două noi persoane confirmă acuzațiile sexuale împotriva lui Joe Biden

Două noi persoane confirmă acuzațiile sexuale împotriva lui Joe Biden

Alte două persoane au confirmat unele dintre aspectele relatare de Tara Reade, potrivit cărora Joe Biden ar fi agresat-o sexual acum 27 de ani, când aceasta lucra la biroul său senatorial.

Una dintre persoane, care o cunoștea pe Reade în 1993, a declarat pentru Associated Press că aceasta a vorbit despre agresiune atunci când ea s-ar fi produs.

A doua persoană, care a cunoscut-o pe Reade la zece ani după ce presupusa agresiune ar fi avut loc, a confirmat că a avut cu fosta angajată a lui Biden o discuție în 2007 sau 2008, în cursul căreia aceasta a vorbit despre o hărțuire sexuală din partea senatorului de atunci.

Cele două surse au vorbit sub condiția păstrării anonimatului, pentru a proteja viața privată a familiilor lor, relatează AP.

În total, sunt patru persoane care susțin unele aspecte din povestea Tarei Reade.

Linda LaCasse, o fostă vecină a lui Reade din California, a declarat că aceasta îi împărtășise amănunte despre presupusa agresiune din anii 1990.

Lorraine Sanchez, o fostă colegă a lui Reade, a declarat pentru Business Insider că aceasta se plângea că a fost hărțuită de către fostul ei șef de la Washington.

Reade este una dintre cele opt femei care afirmă că Biden le punea în situații stânjenitoare cu modul total nepotrivit în care își manifesta afecțiunea față de ele.

Într-un interviu acordat sâmbătă pentru AP, Reade a declarat că a depus la vremea respectivă un raport limitat la serviciul Personal al Congresului, dar în care nu îl acuza explicit pe Biden de agresiune sexuală.

„Îmi amintesc că am scris despre el că voia să-i servesc băutura pentru că îi plăceau picioarele mele și credea că sunt drăguță și acest lucru mă făcea să mă simt jenată”, a declarat Reade în interviu. „Știu că mi-era prea frică să vorbesc despre agresiune sexuală.”

Deși nu a folosit în plângere expresia „hărțuire sexuală”, a a folosit termeni precum „inconfortabil” și „represalii”.

Pentru prima dată, Joe Biden, probabilul candidat al Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, a răspuns acuzațiilor vineri, în cadrul unui interviu pentru MSNBC.

„Nu este adevărat. O spun foarte clar – nu s-a întâmplat niciodată.”