Masca de protecție fără moarte. „De firmă” și ieftină, poate fi folosită la infinit

Masca de protecție fără moarte. „De firmă” și ieftină, poate fi folosită la infinit

Grupul Michelin, împreună cu cercetători ai Comisiei franceze pentru energii alternative şi energie atomică (CEA) şi cu mai multe întreprinderi mici din Franţa au pus la punct o mască de protecţie care poate fi refolosită la infinit.

 

Aceasta dispune de un sistem de filtre care pot fi utilizate de 100 de ori. Astfel, costul pentru fiecare folosire se reduce la doar 28 de cenţi.

Producţia măştii a început deja, iar Michelin a primit peste 500.000 de precomenzi. Masca Ocov este vândută cu 28 de euro şi este destinată profesioniştilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea este  reutilizabilă și funcţionează cu filtre care pot fi folosite de 100 de ori. Astfel, costul pe utilizare se reduce la 28 de eurocenţi - un preţ mic prin comparaţie cu preţul de 2-5 euro pentru măştile de protecţie de unică folosinţă.

„Partea de aer nefiltrată pe care o respirăm prin mască este sub 1%. Pe o mască FFP2 suntem la 8%: chiar daca filtrarea poate fi mai bună, 8% din timp respiraţi aer nefiltrat. Ar fi ca şi cum ai avea o fereastră triplă foarte frumoasă care nu se lipeşte de perete”, a explicat Marc Desbois, specialist în imprimante 3D metal şi plastic la Michelin şi care a coordonat proiectul, scrie RomâniaTV.

Dezvoltarea măştii de protecţie care poate fi refolosită la infinit a fost realizată cu imprimante 3D. Unele dintre acestea au fost chiar testate de echipe de medici de la Spitalul Universitar din Grenoble.

Michelin vrea să producă un milion de măşti pe săptămână şi mai mult de cinci milioane până la sfârşitul lunii iunie. 12 companii sunt implicate în producţie pentru ca măştile să poată fi livrate începând de luni, 4 mai.

În România, folosirea măştilor de protecţie devine obligatorie începând cu 15 mai, folosirea măştilor va deveni obligatorie.