Orban, în fața dezastrului: ,, Avem cât de cât o imagine...''

Orban, în fața dezastrului: ,, Avem cât de cât o imagine...''

În plină criză cauzată de pandemia COVID-19, au ieșit la iveală toate minusurile sistemului sanitar.

Prim-ministrul a fost întrebat despre măsurile concrete care vor fi luate, în perioada următoare, pentru ca sistemul sanitar românesc să se ridice la nivelul țărilor europene. Acesta susține că deja au fost luate măsuri.

”Am avut penurie de materiale și echipamente de protecție și printr-un efort, de multe ori chiar și de natură politico-diplomatică, am reușit să facem achiziții, astfel încât să asigurăm materiale, echipamente, substanțele necesare pentru spitale, pentru Direcțiile de Sănătate Publică și pentru toate instituțiile publice care sunt implicate în prima linie a bătăliei cu COVID-19.

În ceea ce privește spitalele, sigur că nu putem acuma peste noapte să facem minuni, dar și aici ne-am mișcat; de exemplu; am semnat contractele  de finanţare pe două spitale regionale, Spitalul Regional Iași şi Spitalul Regional Cluj. De asemenea, suntem pe linia dreaptă și în maximum două săptămâni vom semna contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Regional de la Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, avem cât de cât o imagine privitoare la investițiile necesare - de exemplu, ce într-adevăr nu am reușit până acum, să completăm numărul de ventilatoare, pentru a crește capacitatea în secțiile de Terapie Intensivă, capacitatea de internare și tratare în secțiile de Terapie Intensivă, dar și aici sunt optimist și sper ca într-un timp scurt să reușim achiziționarea a 400 de ventilatoare, ca să completăm necesarul din secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România.

De asemenea, sunt necesare măsuri de îmbunătățire a managementului în spitale, pentru că aici calitatea managementului s-a văzut în foarte multe situații că a fost slabă și de multe ori managerii au scăpat situația de sub control. Aici trebuie mai multă rigoare în ceea ce privește impunerea procedurilor, și e clar că trebuie să urmărim cu mult mai multă atenție îmbunătățirea, practic, a tuturor practicilor la nivelul fiecărui spital”,  a declarat premierul la Antena 3.