Germania va plăti îngrijirea pacienților europeni pe teritoriul său

Germania va plăti îngrijirea pacienților europeni pe teritoriul său

Germania își va asuma costurile pentru îngrijirea pacienţilor europeni atinși de Covid-19 şi care necesită asistenţă respiratorie în spitalele sale, a anunţat, luni, guvernul german.

Costurile pentru îngrijirea acestor pacienţi ar trebui să ajungă la aproape 20 de milioane de euro, a precizat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, înainte de a participa la o reuniune a Consiliului de Miniştri cu privire la criza provocată de pandemia Covid-19.

„Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienţilor” europeni „pentru că este vorba de concepția noastră de solidaritate europeană”, a explicat Spahn.

El a precizat că Berlinul a preluat în prezent „peste 200 de pacienţi europeni infectaţi cu coronavirus„ şi are „capacitatea, dacă este nevoie, să primească mai mulți”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai puţin atinsă de pandemie decât vecinii săi şi beneficiind de mai multe locuri spitalicești , Germania a primit în ultimele săptămâni pacienţi europeni, între care francezi şi italieni, pentru a ajuta sistemele medicale din ţări vecine, scrie Le Point.

Luni, Germania număra 141.672 de cazuri oficial înregistrate de infectări cu noul coronavirus, (+1175 în 24 de ore) și 4404 decese, potrivit unui ultim bilanț al Institutului Robert Koch.

Vineri, ministrul Jens Spahn a declarat că epidemia Covid-19 din Germania este „sub control şi gestionabilă”.