Bilanț la Spitalul Județean Pitești: 23 de persoane infectate de medicul care a refuzat testarea

Bilanț la Spitalul Județean Pitești: 23 de persoane infectate de medicul care a refuzat testarea

Alte noi 16 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, ridicând astfel numărul persoanelor infectate la 23, după ce un medic chirurg, care prezenta simptome, a continuat să vină la serviciu și să opereze.

Instituția Prefectului Argeș transmite, duminică, faptul că a fost confirmată infectarea cu SARS-COV 2 în cazul mai multor cadre medicale și pacienți la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este vorba de 4 asistente, 2 infirmiere și 10 pacienți. Asistentele și infirmierele lucrează în trei din secțiile unității sanitare, în timp ce majoritatea pacienților sunt internați la Chirurgie vasculară.

Aceasta este secția în care lucra medicul chirurg infectat cu noul coronavirus, care a continuat să vină săptămâna trecută la spital, deși avea simptome și, mai mult decât atât, scrie presa locală, acesta nu ar fi purtat mască și echipament de protecție. Potrivit DSP Argeș, medicul a refuzat testarea timp de o săptămână.

Conform autorităților, toate persoanele confirmate cu noul virus vor fi internate la Spitalul din Câmpulung sau la cel din Mioveni. În total, medicul a infectat, până acum, 23 de persoane. Prefectul județului Argeș a anunțat că va fi testat întreg personalul medical al spitalului. Este vorba de 1.600 de medici, la care se adaugă asistente și infirmiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, sunt așteptate rezultatele a altor 80 de teste, realizate la Spitalul din Călinești, unde este angajată soția chirurgului infectat.

Sursa: Arges-stiri.ro