Teste pozitive la încă un cămin de bătrâni. Trei au murit

Teste pozitive la încă un cămin de bătrâni. Trei au murit

Un al doilea focar cu COVID-19 la un cămin de bătrâni a fost a fost confirmat, joi seara, în județul Hunedoara. 14 persoane de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Baia de Criș au fost depistate pozitiv în urma testării. Asta, după ce alte trei persoane au decedat.

Pacienții urmau să fie internați, joi seara, la Spitalul Județean de Urgență Deva, au informat autoritățile județene. Una dintre cele 14 persoane infectate este o angajată a unității, iar restul sunt bătrâni internați în instituția de la Baia de Criș. Situația e destul de gravă. Amintim că, duminică și luni, trei dintre bătrânii internați aici au decedat.

Abia în urma acestor decese, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat DSP testarea tuturor persoanelor de la Unitatea de Asistență Medico-Socială din Baia de Criș. Rezultatele, confirmate joi seara, demonstrează că aici este un focar de COVID-19. Prima măsură dispusă a fost internarea pacienților la Deva.

Unitatea Medico-Socială Baia de Criș este cel de-al doilea cămin de bătrâni din județul Hunedoara unde au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19, după cel din Orăștie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Radio România