Salvați de pandemie. Polițiștii care negociau șpaga rămân în izolare acasă

Salvați de pandemie. Polițiștii care negociau șpaga rămân în izolare acasă

Procesul în care este judecat apelul foștilor polițisti bucureșteni Adrian Oliver Ristea și Boacă Dorin Gabriel, acuzați de luare de mită, a fost amânat.

Decizia a fost luată, luni, de judecătorii de la Curtea de Apel București. Pe 13 februarie 2019, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Adrian-Oliver Ristea, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, și în stare de libertate.

De asemenea, a fost trimis în judecată  Boacă Dorin-Gabriel, la data faptei agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În același dosar, la 02 octombrie 2019, o altă persoană a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției, acceptînd o condamnare de 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News

În primă instanță, judecătorii de la Tribuanlul București l-au condamnat pe Ristea Adrian-Oliver la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, iar pe Boacă Dorin Gabriel la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, potrivit justnews.ro.

Acuzațiile procurorilor DNA

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în cursul lunii octombrie 2018, Ristea Adrian-Oliver ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) să-i remită, în două tranșe, suma de 1.500 de euro pentru ca, în temeiul atribuțiunilor de serviciu, să efectueze controale la mai multe magazine dintr-un centru comercial, în scopul eliminării concurenței omului de afaceri. În scopul menționat mai sus, la data de 05 noiembrie 2018, ofițerul de poliție a primit suma de 3.800 lei din cei 1.500 de euro pretinși inițial.

”Deoarece controlul pentru care a primit banii respectivi nu a putut fi efectuat până la sfârșitul anului 2018, inculpatul Ristea Adrian-Oliver i-a solicitat martorului să îi dea informațiile necesare pentru a putea opri în trafic autoturisme care transportă produse contrafăcute și implicit pentru a lua măsurile legale, respectiv confiscarea mărfii și întocmirea unui dosar penal deținătorului acesteia. Polițistul a propus acest mod de lucru deoarece, în cazul constatării unei infracțiuni flagrante, nu era necesară o aprobare prealabilă de la șeful său ierarhic.